2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Kéz és láb nélkül, mégis boldogan – Magyarországra látogat

A kéz és láb nélküli Nick Vujicic milliókat bátorít világszerte. Ezúttal Magyarországra látogat április 19-én és 20-án, hogy élete történetét megossza másokkal.

Nicolas Vujicic (1982. december 4-én ) szerb emigránsok gyermekeként született Ausztráliában. Születésekor derült ki, hogy karok és lábak nélkül jött a világra. Bal lába helyén csupán két lábujj van. Szülei azt szerették volna, ha fiuk képes lesz majd önálló életet élni. Iskolatársai csúfolták, emiatt nyolcévesen depressziós lett, 10 évesen pedig öngyilkosságot kísérelt meg (megpróbálta belefojtani magát a fürdőkádba).

A középiskolát követően számvitelt és pénzügyi tervezést tanult. Vujicic elmondása szerint sokáig nem látta értelmét az életének. Édesanyja mutatott neki egy súlyosan fogyatékos férfiról szóló újságcikket. Ez a cikk fordulópontot jelentett számára, mert megértette, hogy nincs egyedül. Másnak is nehéz sors jutott. Két lábujjának segítségével megtanult gépelni, és önállóan mos fogat, borotválkozik, telefonál, szívesen golfozik, teniszezik, szörfözik és pecázik. 17 éves korában kezdett előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit. Előadásaiban lelkesíteni akarja a hallgatóságot, arra buzdítja őket, hogy mindig a legjobb képességeik szerint éljenek, és ne hagyják, hogy bármi is megakadályozza reményeik és álmaik beteljesedését. Az egyik első lecke, amit megtanult, hogy ne vegye természetesnek a dolgokat. Istenbe vetett hite segíti át a mindennapok nehézségein.

 

2012 februárjában feleségül vette a malajziai származású Kanae Miyaharát, gyermekük Kiyoshi James Vujicic 2013 februárjában született meg.

2013 áprilisában Magyarországra látogat Nick Vujicic. 2013. április 19-én a budapesti Jégpalotában délelőtt tíz, délután három és este hét órakor tart előadást. 20-án 10 órakor a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban, míg 19 órakor a debreceni Főnix Csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megkezdődtek az idei érettségi vizsgák + videó

Megkezdődtek az idei érettségi vizsgák + videó

A Napi aktuális vendége Dr. Zalay Szabolcs, főiskolai docens és Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézet igazgatója volt, akikkel Velkovics Vilmos a következő témákat beszélte át: megkezdődtek az idei érettségi vizsgák, országszerte 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700 középiskolás érettségizik, magyar nyelv és irodalomból középszinten 73 472, emelt szinten 2066 tanuló vizsgázott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!