2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Kevesebb bűncselekmény történt a Szigeten, megdőlt a látógatócsúcs

Hetvenegy százalékkal kevesebb bűncselekmény történt az idei Sziget fesztiválon, mint a tavalyi rendezvényen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján. Eközben 565 ezren látogattak ki a kedden zárult Sziget fesztiválra, amely hétből három napon is teltházas volt. A szervezők már a jövő évi programot tervezik, az első 2019-es sztárfellépő neve akár egy hónap múlva ismert lehet.

  • Kevesebb bűncselekmény történt a Szigeten, megdőlt a látógatócsúcs

A tájékoztatás szerint, a fesztivál tíz napja alatt 34 embert fogtak el a rendőrök. Hat embert kábítószer-kereskedelem miatt állítottak elő, közülük hárman külföldről érkeztek. Kábítószer birtoklása miatt 21 ember ellen indult eljárás.

Hangsúlyozzák, hogy idén különös figyelmet fordítottak a terrorcselekmények megelőzésére, illetve a szubjektív biztonságérzet növelésére. Ennek érdekében a rendőrség úgynevezett unicity betonelemeket is alkalmazott, a többi között a gázolásos terrorcselekmények megakadályozása érdekében.

Arról is beszámoltak, hogy a Szigeten található bűnmegelőzési ponton a fesztiválozók számos programban vehettek részt, kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, a motorszimulátort, valamint az ittas vezetést szimuláló szemüveget.

A fővárosi rendőrök munkáját a korábbi évekhez hasonlóan külföldi, idén francia kollégák is segítették - közölte a BRFK.

Rengetegen voltak

Minden eddiginél többen, 565 ezren látogattak ki a kedden zárult Sziget fesztiválra, amely hétből három napon is teltházas volt. A szervezők már a jövő évi programot tervezik, az első 2019-es sztárfellépő neve akár egy hónap múlva ismert lehet.

A szervezők keddre is teltházat vártak: sokáig úgy tűnt, hogy az utolsó nap is megtelik a Hajógyári-sziget, de az eső egy kicsit beleszólt - áll a Sziget fesztivál által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

„2016-ban 496 ezer látogatót jelentettünk be csúcsként, de akkor még volt mínusz egyedik és nulladik nap, amelyek nem számítottak teljes napoknak - ezért csak 6 nappal számítottuk a látogatói számot. Mostantól azonban hétnapos a program, ezért a teljes hetet számoljuk, így lehet, hogy 3 teltházas nappal számolva, majd' 570 ezer látogatója volt az idei fesztiválnak az egy hét alatt” - idézi a közlemény a Sziget főszervezőjét.

Kádár Tamás korábban elmondta, hogy hároméves növekedési stratégiát dolgoztak ki, melynek első lépéseként idén a nagyszínpad sztárfellépőire csaknem 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint a korábbi évben, jövőre pedig ezt az összeget még fél milliárddal növelik. Már olyan nevek vannak kilátásban, akik biztosan sok látogatót vonzanak a Szigetre, közülük az elsőre hamarosan fény is derül.

Mint felidézték, a Sziget ismét kicsalogatta a Budapesten forgató hollywoodi sztárokat, így megjelent maga „Borat”, azaz Sacha Baron Cohen brit komikus színész is, aki feleségével, Isla Fisherrel érkezett a minap Budapestre.

A fellépők közül MO például itt ünnepelte a születésnapját, Lianne La Havas a párját is elhozta, Kygo és Shawn Mendes a koncertjük után a backstage-ben beálltak bartendernek, a Mumford & Sons, Shawn Mendes és Dua Lipa pedig a közösségi médiában méltatták a fesztivált.

Megérkezett a Sziget kezdete óta számolt kilencmilliomodik látogató is. Egy svájci diáklány, aki először jött a fesztiválra, amelyről elmondása szerint nagyon sok jót hallott már, az utolsó napon érkezett, az Arctic Monkeys koncertjére.

A szervezők értékelése szerint jól vizsgázott a Green Planet környezettudatos akció is. „Idén megdupláztuk az újrahasznosítható hulladék mennyiséget. Nagyjából 500 ezer darabbal kevesebb szívószál fogyott, ezzel a felére esett vissza a mennyiség. A re-pohár bevezetése pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem volt pohárhulladék a Szigeten, és valóban másfél millió eldobható pohártól tudtuk mentesíteni a környezetet. Így környezetvédelmi szempontból ez minden idők legsikeresebb Sziget fesztiválja volt.”

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Dagad a botrány a Lánchíd felújítása körül + videó

Napi aktuális – Dagad a botrány a Lánchíd felújítása körül + videó

A Napi aktuálisban Budai Gyula a Fidesz országgyűlési képviselője többek között ezekről a témákról beszélgetett Velkovics Vilmos műsorezetővel: Budai Gyula feljelentést tett egy hozzá eljuttatott levél alapján, a levél tartalma arra enged következtetni, hogy a fővároshoz is jutott a hídpénzből, Dagad a botrány a Lánchíd felújítása körül,

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!