2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kettős gyilkosság, tűzpárbaj és túszdráma Tatabányán

,

2015. július 11., szombat 17:23, frissítve: vasárnap 15:05

Négyórás túsztárgyalás után adta fel magát a terrorelhárítóknak a tatabányai gyilkos. A negyvenéves férfi hajnalban megölte anyját és az asszony élettársát egy engedéllyel tartott pisztollyal.

Kora hajnalban ölte meg anyját és az asszony élettársát a negyvenéves férfi. A kiérkező rendőrök az utcán heverő holttestet akarták megvizsgálni, amikor rájuk lőtt N. Norbert az engedéllyel tartott pisztolyával. A járőrök ekkor riasztották a terrorelhárítókat. „Fél öt után a TEK első műveleti egységei a helyszínre érkeztek. Tekintettel az összes körülményre a megszokott, normál rendnél lényegesen nagyobb erőkkel érkeztünk: páncélozott járművekkel és más technikai eszközökkel. A túsztárgyaló felvette a kapcsolatot az elkövetővel, és eredményes, négyórás túsztárgyalás végén sikerült olyan helyzetbe billentenünk, hogy nem maradt más választása, mint a fegyverét letenni. Ezután elfogtuk” – számolt be a történtekről Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója.

A közelben lakók azt mondják, ez csendes és jó környék, még sosem fordult elő ilyesmi. „Én nem lövöldözésnek hallottam, azt hittem, hogy kocsikerék durrant ki. Aztán kiderült, hogy lövöldözés volt. Nem mertem kijönni, mert két kiskorú gyermekem van” – mondta Sándor Anita.

Az asszony jól hallotta, a rendőrautó kereke is durrant. Az áldozatot, Sanyi bácsit sokan ismertét és kedvelték. „Én nem ismerem az ott lakókat, csak az egyik bácsit, ha jól tudom, vele történt baj. Sanyi bácsi rendes volt. Villanyszerelő volt, vele szereltettünk volna, már a papír is készen volt” – tette hozzá.

A szomszédok szerint gyakoriak voltak a családi veszekedések. „Unokán vesztek össze, úgy hallottam. A férfit az utcán lőtte agyon állítólag, a nőt a lakásban” – nyilatkozta Molnár Lajos Ferenc.

A gyanúsított gyerekét a két áldozat, az édesanyja és az élettársa nevelte. „Nagyon jól ismertem őket, szolid, normális család volt, szépen éltek, csak a gyerekükkel volt probléma” – tette hozzá a férfi.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a házban hányan éltek. A férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!