2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Ketten még mindig életveszélyben vannak

2017. január 22., vasárnap 08:15, frissítve: kedd 12:42

Felkészült a pénteki olaszországi buszbaleset négy súlyos sérültjének hazaszállítására az Országos Mentőszolgálat.

Őket az orvosi és hatósági engedélyek után mentőrepülővel, illetve mentőautóval még ma hazaszállíthatják – mondta el Győrfi Pál Veronából az állami televíziónak. Megerősítette, hogy a hat súlyos sérült közül ketten továbbra is életveszélyes állapotban vannak, ők még hosszabb ideig nem lesznek szállítható állapotban.

A szombaton kiutazott orvoscsoport összeállította a teljes listát a baleset túlélőiről. A tizenhat áldozat azonosítása még folyamatban van. Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében csapódott egy felüljárónak a magyar diákokat szállító busz. A járművön a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.   

Ugyan néhány külföldi és magyar forrás is arról ír, hogy emelkedett a halottak száma, ezt egyelőre senki nem erősítette meg hivatalosan. A milánói főkonzul szombat kora este még azt mondta: hogy tizenhat áldozat van, de ketten még mindig életveszélyben vannak. „A megerősített áldozatok száma tizenhat, őket vagy a buszban, vagy a roncsok mellett találták meg. Hat személyt még mindig a kórházban ápolnak. Azt kell hogy mondjam, nagyon hálásak vagyunk a szolidaritásért, a profi munkáért és az itt mutatott emberiességért” – fogalmazott Timaffy Judit.

A jármű roncsát már elszállították az autópályáról. Feltehetően már folyik a műszaki átvizsgálása, hogy kiderüljön: mi okozta a tragédiát, mi az oka annak, hogy fékezés nélkül csapódott a felüljárónak az autópályán. Az olasz hatóságok a baleset minden túlélőjét kihallgatják. Részletek >>>

Országos gyűjtést indítanak az ökumenikusak

Erdő Péter bíboros arra kéri az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papjait, hogy a vasárnapi szentmiséken emlékezzenek meg az áldozatokról. Az Ökumenikus Segélyszervezet országos gyűjtést indított a buszbaleset sérültjei és az áldozatok hozzátartozói javára. Hétfőn nemzeti gyásznap lesz Magyarországon.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!