2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Két kislánynak mutogatta magát a cukrosbácsi

Hír TV

2018. január 23., kedd 12:06, frissítve: kedd 13:20

A pedofil bűnözőkkel foglalkozik bűnügyi magazinműsorunk. A Riasztásnak a szakember azt mondja, nagyon fontos, hogy a szülők bizalmi viszonyt alakítsanak ki a gyermekeikkel, mert ha baj van, akkor a gyerekek is bátran kérnek majd segítséget szüleiktől.

Bartos Brigitta az Esztergom-Kertváros egyik zárt lakótelepén található játszótérre engedte le hatéves kislányát. Az édesanyának nem tűnt fel semmi szokatlan, aztán az esti fürdésnél a gyerek egy férfiról kezdett mesélni, aki gumicukrot ígért neki és a barátnőjének, ha beülnek az autójába.

„Az a bácsi lehúzta a nadrágját, és az én lányom azt mondta, hogy ki-be húzogatta a kukacát” – fogalmazott az asszony Riasztás című bűnügyi magazinunknak.

A férfi rászólt a lányokra, hogy se sírniuk, se nevetniük nem szabad. Csendben, mozdulatlanul kellett állniuk és nézni, amit magával csinált.

A másik kislány nem beszél a történtekről, pedig édesanyjával pszichológushoz is jártak. A gyerek azóta még az utcára sem mer kimenni egyedül.

„Sajnos a leggyakrabban olyanok az elkövetők, akiket akár ismer is a gyermek. Tehát vagy rokon, vagy a baráti körből ismeri, nem feltétlenül egy fekete ruhás, szakállas gonosz ember személyében jön az idegen. Hanem sokkal inkább a csábításnak nem tud a gyerek ellenállni” – figyelmeztet Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke.

Azt mondja: fontos, hogy a gyerek megértse, nem szabad mindent elhinni még a felnőtteknek sem. A szülőnek az a dolga, hogy bizalmi viszonyt alakítson ki a gyerekével, így ha baj van, bátran mer majd segítséget kérni.

Az, hogy hogyan fogták el a cukrosbácsit, és mit csinált még, kiderül este 9 órakor a Riasztásból.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!