2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Két hete még bírálta Orbán, most megszavazta

2017. március 8., szerda 09:33

Orbán Viktor két hete még bírálta a schengeni határellenőrzés szigorítását, kedden viszont Magyarország is megszavazta azt az Európai Unió Tanácsában.

A terrorfenyegetés miatt hozott új jogszabály értelmében a szigorított ellenőrzést célzott ellenőrzés válthatja, ha megnő a várakozási idő a határokon. A brüsszeli ülésen Magyarországot képviselő államtitkár szerint a kormány később is felhívja majd a figyelmet arra, hogy miközben az illegális migránsokat folyamatosan beengedik az EU-ba, az útlevéllel rendelkező, törvénytisztelő uniós állampolgárok esetében teljes ellenőrzést követelnek.

„Nem az a kérdés, hogy csak egy szempontból vizsgáljuk, azt nézzük meg, hogyan tud hozzájárulni mindazon célokhoz, amelyeknek az érvényesülése egyidejűleg kell megtörténjen. Egyrészt legyen egy világos ellenőrzési mechanizmus, lássuk és tudjuk, hogy mi zajlik az unió külső határain, de olyan terheket ne rójon az európai uniós állampolgároknak a vállára, amelyek aránytalanok és nem indokoltak. Ennek a kettős célnak az egyidejű érvényesülését kell valahogy elérnünk” – mondta Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!