2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Két forinttal oldaná meg a helyzetet a feldolgozó üzem

Mindössze 2 forintot emelne az alma felvásárlási árán az az osztrák feldolgozó üzem, amelyikkel napok óta harcban állnak a szabolcsi gazdák. A két fél szerdán ült tárgyalóasztalhoz - eredménytelenül. A Magosz elnöke új üzem építését kezdeményezi a kormánynál.

  • Két forinttal oldaná meg a helyzetet a feldolgozó üzem

Harminc traktor állta útján a forgalomnak Vásárosnaménynál. A félpályás útlezárás több száz almatermelő utolsó mentsvára. Így tiltakoznak az ipari alma alacsony felvásárlási ára miatt. A napok óta tartó akciót szerdán tárgyalás zárta az egyik osztrák tulajdonú társaság telephelyén.

A több órás tárgyalás megállapodás nélkül ért véget.

Minden olyan aspektust felvetettünk, ami a megoldás irányába hat, egyértelművé tettem számukra azt, hogy gyakorlatilag a megyében kialakuló almaárat ők határozzák meg, az étkezési alma árát ez a gyalázatosan alacsony ipari alma ár határozza meg és láttuk, egyértelművé tettük, hogy hol szakadt be az étkezési alma ár. Világosan érzékelheti mindenki, hogy minden egyes momentumot, amit lehetett, mi szóba hoztunk. Teljes elzárkózás - mondta el Jakab István, a Magosz elnöke.

A gazdák viszont továbbra is kitartanak. Egyikük úgy fogalmazott: a felvásárlási ár megalázóan alacsony. Ráadásul, a termelők szempontjából félő, hogy minél tovább tart a demonstráció, végül annál nagyobb veszteséget könyvelhetnek el.

Ugye a jelenlegi helyzetben nem tudnunk mást tenni, mint folytatjuk a demonstrációt úgyhogy arra kérünk mindenkit, hogy maradjon itt és tartson ki, de az az információnk, hogy a többi léüzem is megkezdte a feldolgozást ezért még többünkre van szükség a demonstrációban - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Bakti János.

A Magosz elnöke a tárgyalás után bejelentette: egy a gazdák kezében lévő új üzem létesítéséért indít eljárást a szaktárcánál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!