2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Kérik Orbánt, hogy segítsen

2016. május 25., szerda 15:50, frissítve: szerda 16:22

A miniszterelnöktől kér segítséget a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a cafeteria megtartása érdekében. Földiák András, az érdekképviselet elnöke levelében kéri Orbán Viktort, hogy a kormány őrizze meg a Szép-kártya nyújtotta előnyöket, és azt egészítse ki az étkezési, az öngondoskodási és szükség esetén egyéb funkciókkal.

Korábban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta: a kormány készpénzre váltaná a béren kívüli juttatások egy részét, de a rendszer alapjait mindenképpen megtartanák. A béren kívüli juttatások rendszerét az Európai Bíróság februári döntése miatt kell átalakítani, mert Brüsszel szerint sérti az uniós elveket, hogy külföldi vállalatok nem bocsáthatnak ki Magyarországon Szép-kártyát vagy étkezési utalványt.

„Előbb-utóbb el fognak tűnni a járulékmentességi kedvezmények, és beolvad a bérbe, és alig lesz több a bér, és ugyanakkor a cafeteria pedig teljesen elveszik. Mi egyfelől valódi béremelést követelünk, nem ilyen cafeteria béresítést, és attól félünk, ezáltal elcsúszik, elúszik az igazi, lényeges és Magyarországon nagyon fontos béremelés, tehát valódi béremelést és valódi cafeteria megtartást szeretnénk” – szögezte le Földiák András.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!