2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Kérdés, miből bérel luxusvillát, de a minisztérium vakon bízik benne

2017. augusztus 10., csütörtök 19:07, frissítve: csütörtök 21:21

Vakon bízik az Erzsébet-táborok legfőbb vezetőjében az emberi erőforrások miniszterének helyettese. A politikus nem kételkedik abban, hogy az ügyvezető a saját kontójára bérelt luxusvillát Zánka közelében. A szociális táboroztatásokban szintén érintett Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmenekült az újságírók elől.

Egy egyedi tervezésű és kialakítású luxusvillát vett ki harmincöt napra az Erzsébet-táborok első számú vezetője Monoszlón. Hornyák Tibor a Káli-medencében megbúvó faluból jár be szolgálati kocsijával a nyári szezonban a zánkai táborba, ahol ma már nem úttörők, hanem szegény sorsú gyermekek nyaralnak. A villáért 110 ezer forintot kérnek naponta, a bérleti díjat Hornyák Tibor állítólag saját zsebből állja, és ugyancsak állítólag a közel 4 millió forintos összegből kedvezményt kapott.

A bérbeadóval a Hír TV munkatársa inkognitóban beszélt.

– Ez egy kilencfős ház, az egyértelmű, ugye? Tehát nem szobákat adunk ki, hanem a házat.
– Értem, de lehet olyat, hogy csak ketten mennénk, vagy muszáj az egészet kitöltetni? Vagy ki lehet venni egyedül is?
– Ketten is mehetnek, de a ház ára ugyanaz, mert az egész házat használják, tehát itt nincsenek külön szobák lezárva meg szeparálva. Az is le van írva, hogy öt nap a minimuméjszakák száma. Tehát ez egy kilencfős, nagy ház, és öt nap a minimuméjszakák száma, ha nincs főszezon, ha van, akkor egy hét. Tehát ha ketten vannak, de most nem akarom lebeszélni róla, akkor szerintem nem éri meg.

Kedvezmény kapott
Hornyák Tibor bruttó havi fizetése bruttó 2 millió 750 ezer forint. Ezt az RTL Híradónak árulta el. A villa bérleti díjából 15 százalék kedvezményt kapott, így nagyjából 3,3 millió forintot kellett kifizetnie, de nem bruttóban, hanem nettóban.

Az Erzsébet-táborokat egy alapítvány szervezi, ahol egy egyházi szervezet az úr. Az alapítvány a mindennapos munkát a saját cégére bízta. Hornyák Tibor a kft.-nél ügyvezető, az alapítványnál pedig főtitkár. Munkájából adódóan szorosan együttműködik az Emberi Erőforrások Minisztériumával.

A tárca államtitkára szerint a villabérletet felesleges lenne vizsgálni. „Nem tudom, hogy mennyit fizetett pontosan, de azt teljes mértékben tudom, hogy magánpénzből tette. Az is biztos, hogy Magyarországon az elmúlt években olyan szociális üdültetési rendszer jött létre, amely most már évek óta fedezi több százezer gyermek napközis táborát. A Balaton-part zánkai, fonyódligeti táborát tudja üzemeltetni, ez fontos siker, és ettől teljesen független, hogy ki hol, mennyiért nyaral vagy nyaraltatja a családját, és honnan jár hozzájuk délutánonként” – mondta Rétvári Bence.

A rászoruló gyermekek nyaralását eredetileg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szervezte. Az alapítvány kuratóriumi elnöke a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Guller Zoltán a kormány illetékes államtitkárának társaságában harangozta be az augusztus 20-ai ünnepi programot a parlamentben.

Guller Zoltán a sajtótájékoztatóról a parlament egyik különtermén keresztül távozott, így nem tudtuk meg tőle, hogy az ő idejükben is luxusvillából járt-e be Zánkára dolgozni az Erzsébet-táborok akkori vezetője.

Hornyák Tibor L. Simon László jóbarátja. Ő volt a kabinetfőnök, amikor a fideszes politikus kulturális államtitkár volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!