2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Keményen védte Orbán Andy Vajnát a parlamentben

,

2016. március 21., hétfő 16:01, frissítve: szerda 10:25

Környezetének gazdagodását firtató jobbikosokkal vívott szócsatát Orbán Viktor a parlamentben az azonnali kérdések órájában. Míg Vona Gábor azt kérte tőle, hogy ne a Habony Árpád által leírtakat olvassa fel válaszként, a miniszterelnök azzal vágott vissza: az ellenzéki párt nyakig benne volt a félkarúrabló-bizniszben, ezért mérges a kaszinótulajdonos Andy Vajnára.

„Arra kérem, miniszterelnök úr, hogy legyen önben bátorság arra is, hogy a személyes környezetének meggazdagodásával kapcsolatban is ez a vizsgálóbizottság végre felállhasson” – fogalmazott a parlamentben Vona Gábor. Sorozatban kapta a kérdéseket a parlament hétfői ülésén a miniszterelnök. A Jobbik vizsgálóbizottságot állítana fel, hogy kiderítsék, hogyan gazdagodott meg a miniszterelnök környezete.

„A kormány nem úgy működik, mint egy vendéglő, hogy jön valaki, és rendeléseket ad föl, hogy milyen vizsgálóbizottságokat kellene felállítani. Szép dolog, hogy mindenki állítson föl egy-egy bizottságot, de, ha az önök összes korrupciós ügyére felállítanánk egy-egy bizottságot, nem maradna képviselő a parlamentben” – reagált Orbán Viktor.

A filmügyi kormánybiztos Andy Vajna kedvezményes hitele is napirendre került. „Közérdekűadat-igényléssel fordultam a kormányfő-közeli oligarchák kifizetőhelyévé vált Eximbankhoz, hogy hozzák nyilvánosságra a hitelszerződés részleteit, különös tekintettel a kamatlábakra, azonban banktitokra hivatkozva vezérigazgató úr elutasította ezt a közérdekűadat-igénylést. Különösen felháborító, hogy ennek a hitelnek semmi köze a bank eredeti feladatköréhez, ennek ellenére nem láthatunk tisztán. Sőt, a szintén állami tulajdonú és kormányzati irányítású MKB is kölcsönt biztosított a kereskedelmi csatorna megvásárlásához, de ennek részleteinél is banktitokra hivatkozott az állami tulajdonú bank. Ezért szeretnénk a nyilvánossághoz az ön segítségét kérni” – fordult Orbán Viktorhoz Novák Előd.

A Jobbik mérges és bosszút állna a kaszinókat birtokló filmügyi kormánybiztoson – válaszolt a kormányfő. „Nem tudom, miért kerülgetjük a forró kását. Tehát arról van szó, hogy a félkarúrabló-féle üzletben a Jobbik és a Jobbikot támogató emberek nyakig érintettek voltak. Ezt a rendszert mi fölszámoltuk. Létrehoztunk helyette egy átlátható, világos rendszert, amelyben valóban Andy Vajna szerepel. Ez önöknek nem tetszik, és ezért önök mérgesek Andy Vajnára, és minden héten bosszút állnak, erről van szó, ugye? Elég méltatlan” – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor ugyanakkor hozzátette, hogy az Eximbank hivatalosan is megerősítette: hogy nem ad és nem is adott állami támogatású hitelt médiavásárlásra.

Megint jól jár egy Vajnához közeli cég

Újabb állami segítséget kap egy Andy Vajna közeli cég – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja: az egyik legnagyobb állami vállalat, a rádiós és tévés műsorszórással foglalkozó Antenna Hungária ajánlatot tett a Liga Tv nevű cég egyik üzletágára, amely sporteseményeket közvetít mobileszközökkel. Bővebben >>>
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!