2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kemény dió lesz Salgótarján az ellenzéknek

Hír TV

2018. március 18., vasárnap 10:01, frissítve: vasárnap 10:30

A Nógrád megyei 1-es körzetben, Salgótarjánban a Jobbik jelöltje a legesélyesebb ellenzéki jelölt, azonban nehéz dolga lehet a Közös Ország Mozgalom felmérése szerint.

A Jobbik jelöltje a legesélyesebb ellenzéki jelölt a Nógrád megyei 1-es választókerületben, Cseresnyés István 38 százaléknyi szavazatot kapna, ha egyedül indulna a fideszes Becsó Károly ellenében. A Közös Ország Mozgalom felmérése szerint a második legesélyesebb a körzetben Dömsödi Gábor az LMP-ből, ő 35 százalékot kapna egy az egy ellen Becsóval szemben. A DK-s Kovács Zoltán a szavazatok 32 százalékát gyűjtené be, az Együtt jelöltje, Árvainé Faludi Erzsébet 20, a momentumos Barta László pedig 17 százalékot érne el a salgótarjáni választókerületben.

 

Ha minden ellenzéki elindul a körzetben, akkor a Fidesz 45 százalékkal húzná be a körzetet, Becsó mögött a Jobbik jelöltje 22, Dömsödi 26, Kovács pedig 16 százalékot kapna. Az Együtt és a Momentum jelöltje 1–1 százalékon áll.

Kiderült, a válaszadók 47 százaléka kormányváltást akar, míg csak 37 százalék mondta azt, hogy maradjon a jelenlegi kabinet. 38 százalék szerint rosszabbul használják fel a közpénzeket, mint egy éve, viszont a választókerületben nagyjából ugyanannyi ember szerint javult, illetve romlott a gazdasági helyzet.

A felmérést a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Medián készítette, az adatfelvétel február 1 és március 15 között 1002 fős mintán zajlott, személyes megkérdezéssel.  A részletes elemzés ide kattintva érhető el.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!