2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Kegyvesztett rendőrökből csinált parancsnokokat Pintér

2017. január 7., szombat 17:48, frissítve: vasárnap 21:12

Korábban kegyvesztett rendőrökből csinált börtönparancsnokokat a belügyminiszter. Szombathelyre az a Dömény Sándor került, akit egy korrupciós ügyben játszott szerepe miatt mentettek fel korábbi hivatalából. A tiszalöki fegyintézet parancsnoka pedig az a dandártábornok lett, aki tavaly októberig még a gödöllői rendőrkapitányságot vezette.

„Egyetlenegy embert mutasson – most már nem dobálózok pénzekkel, hogy még valakinek fizetek –, akit mi terrorizáltunk, akit mi bántalmaztunk” – mondta Cs. Sándor Dinamo, aki egyike volt a rettegett berhidai rabszolgatartóknak. A szabadságvesztését Szombathelyen töltő férfi zárkájából szinte naponta rakott fel képeket a világhálóra.

Feltehetően ebbe a felvételbe bukott bele a szombathelyi, valamint a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetvezetője is. Mellettük a budapesti börtönparancsnokot is indoklás nélkül menesztette Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön.

„Ha egy rendőri vezető vagy egy büntetés-végrehajtási vezető nem látja el jól a feladatát, akkor azt meg lehetne indokolni a felettes parancsnokoknak, szervezeteknek és úgy is fel lehetne menteni” – mondta Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

Pintér Sándor Szombathelyre azt a Dömény Sándort nevezte ki parancsnoknak, akit 2012-ben mentett fel korábbi tisztségéből. Dömény akkoriban a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának egyik helyettese volt, menesztése után a Központi Nyomozó Főügyészség indított ellene büntetőeljárást. A Népszava akkoriban azt írta, hogy Dömény fecsegésével életveszélybe sodort rendőri korrupciós ügyekben nyomozó beépített embereket.

A Jobbik képviselője szerint nem csak az internetre került felvételek állhatnak a felmentések hátterében.

„Alapos belső vizsgálat, a szabályok változtatása mindenképpen indokolt, de az, hogy három parancsnokot rögtön fel kell-e állítani, azt kell gondolnom, hogy nem, tehát valamilyen más háttérindok is kell hogy legyen, amit most még nem tudunk, de bízunk benne, hogy ki fog derülni” – jelentette ki Staudt Gábor.

Az MSZP alelnöke azért bírálta a belügyminisztert, mert nem indokolta meg a felmentéseket.

„Úgy működnek Magyarországon fegyveres erőszakszervezetek, hogy azoknak bármilyen rendű, rangú vezetőjét indoklás nélkül bármikor felmenthetik. Pillanatra gondoljunk már bele, az a beszélgetés, hogy akkor ezt most csináld meg, Bélám! Hát, nem főnök, mert az nem túl szabályos. Mondom utoljára: csináld meg Bélám, vagy éppen ne csináld meg! Egy ilyen rendszerben ez nem játék” – mondta Harangozó Tamás.

Tiszalökre azt a Bozsó Zoltánt nevezték ki börtönparancsnoknak, aki tavaly októberben lett kegyvesztett és hirtelen leváltottak a Gödöllői Rendőrkapitányság éléről.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!