2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Miniszteri esküvel kezdődik a parlament ötnapos ülése

2017. május 1., hétfő 06:44, frissítve: hétfő 09:45

Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter eskütételével veszi kezdetét kedden, és a köztársasági elnöki tisztségben újraválasztott Áder János esküjével ér véget a parlament ötnapos ülése.

A héten lesz általános vita a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról szóló kormánypárti előterjesztésről, amely azt célozza, hogy a politikai tömörülések csak piaci áron vehessék igénybe a reklámhordozókat. A sajtóban tavaly lex Simicskaként emlegetett törvényhez kapcsolódó jogszabállyal a kormány Orbán Viktor egykori barátjának reklámcégeit igyekszik kiszorítani a piacról.

Szerdán módosíthatják az agrárkamarai törvényt is. A szavazások után a reklámadóról, az élelmiszerláncokról és a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényjavaslatokról is általános vitát tartanak.

Csütörtökön terítékre kerül a Magyar Honvédség további szerepvállalása az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben, pénteken a képviselők több más előterjesztés mellett elmondhatják a véleményüket a választott bíráskodást és az ügyvédi tevékenységet szabályozó új törvényjavaslatokról is.

A parlament ülése május 8-án, hétfőn ér véget. A kérdések és azonnali kérdések után az államfőként újraválasztott Áder János teheti le hivatali esküjét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!