2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Zsidózott, cigányozott – lemond, kizárják

Lemond megbízatásáról Kecel újraválasztott polgármestere, aki zsidózott, cigányozott és a politikai ellenfelek kivégzéséről beszél egy most nyilvánosságra került hangfelvételen. A helyi Fidesz vezetői kezdeményezik Haszilló Ferenc kizárását a pártból.

A Magyarnarancs.hu közölt részleteket abból a hangfelvételből, amely a keceli polgármester és egy helyi újságíró évekkel ezelőtti beszélgetését rögzíti. Haszilló Ferenc elégedetlen volt a balliberális kormányok elszámoltatásával. Ha rajta múlik, jogállami megoldás helyett diktatúrákra jellemző módszert választott volna.

„Most kétharmados többség. Tarkólövés. Érted! Nincs elszámoltatás… Tarkólövés. Visszahozni a halálbüntetést, ötöt-hatot kivégezni. Hát azt mondták, hogy most van váltás. '89-ben nem volt, akkor most legyen váltás, és ebbe kicsit hosszabb távon belebukik a kormány, én azt látom” – hangzik el a felvételen. A polgármester cigányozott és zsidózott is: „Ez a g…i zsidó társaság nem szopatná így az országot, ahogy szopatja. Szőke hölgy… Igen, szó szerint. Akkor itt senki nem foglalkozna az önkormányzattal, hogy mit csinál.”

Haszilló Ferenc 2006 óta vezette a Bács-Kiskun megyei kisvárost. Október 12-én mindössze 14 szavazattal választották újra. A hangfelvétel az után került nyilvánosságra, hogy kiderült, a szavazatokat nem kell újraszámolni.

„Akit megbántottam vagy megsértettem ezzel a hangfelvételen keresztül leadott anyaggal, attól elnézést kérek. Senkit nem akartam megbántani, de viszont nagyon úgy érzem, hogy ez a felvétel egy manipulált felvétel, ez a felvétel vágott felvétel, és nem abban a szövegkörnyezetben adja ki magát, mint ami ott elhangzott” – reagált Haszilló Ferenc, Kecel fideszes–KNDP-s polgármestere.

A Fidesz kezdeményezi a polgármester kizárását a pártból – közölte a választókerület elnöke. „Olyan vállalhatatlan dolgokat mondott el a polgármester úr, ami miatt kezdeményeztük a kizárását a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tagjai sorából, és felkértük, hogy a mandátumáról mondjon le majd, amikor erre jogilag lehetőség kínálkozik” – tájékoztatott Bányai Gábor választókerületi elnök.

Kecelen három hónapon belül tarthatnak időközi polgármester-választást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!