2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kárászon valami nincs rendben, Polt válaszolt

2017. augusztus 10., csütörtök 15:57, frissítve: csütörtök 16:13

Hűtlen kezelés gyanújával vizsgálják egy aprócska baranyai falu gazdálkodását, a polgármester tagadja a fiktív számlázását.

Négy szociális szövetkezetet jegyeztek be a pálinkafőzde címére a komlói járásban fekvő Kárászon. Az apró, alig háromszáz lelkes faluban a szociális szövetkezetek egyesületekkel és cégekkel együtt állítottak ki fiktív számlákat az önkormányzatnak a gyanú szerint. A kiszámlázott munkákat ténylegesen közmunkások végezték el.

Korábbi önkormányzati képviselők kérdőre vonták a polgármestert. Mivel nem kaptak választ, feljelentést tettek.

„Mindig ellentmondásba ütközött, többször mást válaszolt. Itt vannak még a közmunkásokkal kapcsolatos kérdések, azokkal kapcsolatban sem kaptunk betekintést. Ezek voltak a bizalomvesztés fő okai, de sok volt még mellettük” – nyilatkozta Szeliné Oláh Márta volt önkormányzati képviselő.

Kárász polgármestere azt állítja, hogy az önkormányzat nem sértett törvényt.

„Informálisan, öntől tudtam meg, hogy nyomozás folyik ellenünk, illetve az önkormányzat ellen. Minket, sem engem, sem az önkormányzatot a hatóságok még nem kerestek meg ez ügyben. Állunk a vizsgálatok elé, mindennel el tudunk számolni” – mondta Lép Péter.

A feljelentés sorsáról az LMP társelnöke, Hadházy Ákos parlamenti képviselőként írásban kérdezte a legfőbb ügyészt.

„Hogyha egy polgármester vesz részt ebben – és itt sajnos megvan a gyanúja –, az különösen súlyos dolog. Mindenképpen érdekes és érdemes ezt kivizsgálni. Sajnos az a tapasztalatom, hogy korántsem egyedi esetről van szó” – így az LMP-s politikus.

Polt Péter legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy a júniusban hűtlen kezelés gyanújával elrendelték a nyomozást. A Komlói Rendőrkapitányság elfogultságot jelentett, így a büntetőügyben a Siklósi Rendőrkapitányság jár el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!