2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Karácsonyi díszben látható utoljára az Ipoly-hid

Ünnepi díszekbe öltözött az egyik híd az Ipolyon. A határfolyón a szlovákiai Ipolyhídvéget a Nógrád megyei Drégelypalánkkal összekötő kis fahidat díszítették fel a helyiek, most először és utoljára, ugyanis jövőre új, autóval is járható híd épül, a karácsonyi díszítéssel búcsúznak a régitől.

  • Karácsonyi díszben látható utoljára az Ipoly-hid

Nem volt egyszerű dolguk a drégelypalánkiaknak és az Ipolyhídvégről érkezőknek, a hó miatt nehezebben kerültek fel a díszek a két település közti hídra. De ahogy egyre többen lettek, végül elkészült az ünnepi díszbe öltözött fahíd.

„Mindenki a karácsonyra készül, Jézus születésére, és hát készülünk arra, hogy a szeretteinkkel legyünk – mondta Pásztor Ildikó, a Drégelypalánki Művelődési Ház intézményvezetője. – A szeretteink pedig itt vannak az Ipoly innenső és túlsó oldalán. Ez a folyó nem elválaszt bennünket, hanem összeköt. És egy nagyon spontán, hirtelen ötlettől vezérelve arra gondoltunk, hogy az új híd jövőre elkezd épülni, tehát ez a híd mostani formájában utoljára található itt karácsony előtt. Arra gondoltunk, hogy feldíszítjük.”

Sokan kilátogattak a Szeretet hídhoz, akiknek rokonaik vannak a szemben lévő településeken, őket eddig autóval egy 30 perces kerülővel tudták csak meglátogatni.

„Mikor nyáron lejöttünk fürödni, volt, mikor átmentünk beszélgetni a rokonokhoz, sörözni, de nem nagyon lehetett, mert bekísérték az embert a laktanyába – nyilatkozta Ragács Imréné drégelypalánki lakos. Nagyon szigorú rend volt akkor, nagyon örülnénk, ha megépülne az Ipoly híd, mert összekötni minket, úgyhogy a rokonokkal találkozhatnánk.

Az érintett települések polgármesterei szerint a felvidéki és a nógrádi térség számára fontos előrelépés a hamarosan épülő Ipoly híd.

„Az Ipolyon több, mint harminc híd volt, ma tudomásom szerint hat közúti híd működik. Már pedig ez az Ipoly völgye, ez egy gazdaságilag, társadalmilag, kulturálisan egy egység. Ezt szétszakítani nem lehet. Az Ipoly folyó összeköti ezt az egységet, hiszen ez egybe tartozik, de természetesen infrastrukturális elemekkel, tehát hidak is kellenek” – véli Dombai Gábor, Drégelypalánk polgármestere. 

A következő években nem csak Ipolyhídvég és Drégelypalánk, hanem Őrhalom és Ipolyvarbó között is épül új híd. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!