2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Karácsony tagadja, hogy támogatná a drogliberalizációt

Karácsony Gergely tagadja, hogy tárgyalt volna a drogliberalizációról Sermer Ádámmal, aki pár napja lépett vissza Karácsony javára a főpolgármester-jelöltségtől. A liberális Sermer korábban azt mondta, főpolgármesterként egyik első intézkedése lesz, hogy Budapesten dekriminalizálják a marihuána fogyasztást.

  • Karácsony tagadja, hogy támogatná a drogliberalizációt

Amennyiben én leszek Budapest főpolgármestere, az első napon helyi rendeleti szinten dekriminalizálni fogom a kannabisz fogyasztását és birtoklását Budapest egész területén

- mondta Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt korábbi főpolgármester-jelöltje. 

Sermer Ádám még áprilisban jelentette be, ha ő kerülne Budapest élére drogliberalizációt hajtana végre. A liberális politikus sokáig azért nem csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz, mert úgy gondolta a többi párt nem vállalná fel programjának megvalósítását. Sermer azonban a héten mégis bejelentette visszalép Karácsony Gergely javára.

Közösen fognak kampányolni, és a liberálisok szerepet vállalnak majd a főváros vezetésében is - csupán ebben állapodtak meg, állítja Karácsony Gergely. A baloldal főpolgármester jelöltje az együttműködés további részleteiről azonban nem kívánt beszélni.

Nincsenek titkos részletek, amelyeket ezen kívül meg tudnék önnel osztani, és még egyszer mondom, mert úgy látszik hogy sokszor el kell mondani, hogy egyszer átmenjen, a drogokkal kapcsolatos politikánkon nem szeretnénk változtatni, nem támogatjuk a drogliberalizációt, amely egyébként nem is önkormányzati hatáskör, de ez önöket nem zavarja abban, hogy összevissza hazudozzanak bármit

- fogalmazott Karácsony Gergely a baloldal közös főpolgármester-jelöltje.

Az összefogás részeként nem csak Sermer Ádám, de a Liberálisok V. kerületi polgármester jelöltje is visszalép. Megkérdeztük Szabadai Viktort, hogy eddigi főpolgármester-jelöltjük drogpolitikája megjelenik e majd Karácsony Gergelynél is. A politikus azonban azt állította a drogliberalizáció kérdése soha nem is szerepelt a fővárosi választási programban.

Ez nem része a Sermer-féle főpolgármesteri programnak, egyébként egy főpolgármesternek nincs is lehetősége a drogliberalizációra, ez egy törvényerejű kérdés, országgyűlés elé tartozik, nem a főpolgármesteri hivatalba

- jelentette ki Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányi elnöke. 

A liberális főpolgármester-jelölt visszalépésére Tarlós István is reagált. A főpolgármester a bejelentést követően azt mondta, "nem az a lényeg, hogy a Párbeszédhez hasonló, "mérhetetlen" pártról van szó, inkább az, hogy Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését."

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!