2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Karácsony: Magával foglalkozik az ellenzék

2017. augusztus 20., vasárnap 17:23, frissítve: hétfő 07:07

Néhány százan tüntettek a nemzeti ünnepen a sajtószabadságért a fővárosban. A felszólalók abban egyetértettek, hogy a kormánymédia túlsúlya veszélyezteti a demokráciát. Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta: az ellenzék túl sokat foglalkozik magával, és többet kellene tennie az Orbán-kormány leváltásáért.

Néhány százan gyűltek össze a Szabad sajtó úton, hogy tüntessenek a sajtó szabadságáért. A tüntetést az Együtt szervezte, annak apropójából, hogy a vidéki lapkiadás szinte teljes egészében kormányközeli körök kezébe került. A felszólalók azt hangoztatták, hogy a Fidesz megszállta a médiát, és elnyomja az ellenzéki hangokat.

Lukácsi Katalin korábbi KDNP-s politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy támogatni kell azt a sajtót, amely a hatalom helyett az embereket képviseli. „Azok a politikusok, akik nem válaszolnak a nekik nem tetsző kérdésekre, nem az újságírót, hanem a népet, akinek a nevében a mikrofont tartja, minket aláznak meg” – jelentette ki.

Vágó Gábor újságíró, korábbi LMP-s politikus szerint a mai Magyarország pártállamként funkcionál. „Az a rendszer, amely most működik, nem a magyar népet szolgálja, hanem egy párt érdekét, ezért nekünk mindannyiunknak felelősségünk van abban, hogy létrehozzunk egy olyan államot, amely a népet szolgálja, és nem Orbán Viktort” – mondta az aktivista.

Az eseményen részt vett Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnöke is, aki a kormány bírálata mellett önostorozó gondolatokat is megosztott. „Túl sokat foglalkozunk magunkkal, túl sokat viaskodunk magunkkal, és miközben elvárjuk azt, hogy megértőek legyünk egymással, egy olyan új Magyarországot szeretnénk, ami az együttműködésen alapszik, úgy látszik, hogy képtelenek vagyunk együttműködni. Én azt szeretném mondani nektek és mindenki másnak, aki érdekelt abban, hogy Magyarországon politikai változás legyen, hogy már nincs sok idő arra, hogy rendezzük a sorainkat” – hangoztatta a zuglói polgármester.

A tüntetők a rendezvény végén közösen énekelték el a himnuszt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!