2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Karácsony: Idiotizmus a kormány panelprogramja

2017. június 8., csütörtök 10:36, frissítve: csütörtök 13:09

A Párbeszéd társelnöke szerint a tízemeletesek felső szintjeit nem elbontani kellene, hanem korszerűsítéssel élhetővé tenni.

Az Orbán-kormány hozzá nem értéséről tanúskodik a panelvisszabontási program a Párbeszéd társelnöke szerint. Karácsony Gergely szegedi fórumán azt mondta: a tízemeletesek felső szintjeit nem elbontani kellene, hanem korszerűsítéssel élhetővé tenni. Az ellenzéki politikus szerint növelni kellene a bérlakások számát, és az energiahatékonysági programokkal tovább csökkenteni a rezsiköltségeket.

„Ez egy újabb idiotizmusa az Orbán-kormánynak. Az, hogy ilyen elképzelések egyáltalán elhagyják a vezető politikusok száját, azt mutatja, hogy valójában ez a kormány nem kormány, hanem egy uralkodó elit, és nem tud kormányozni” – mondta a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette: az ő programjuk nem a panelek lebontásáról, hanem az élhetővé tételükről szól. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon körülbelül kétmillió ember él ilyen típusú társasházban, „és nekik is, és a magyar munkaerőpiacnak is óriási szüksége lenne egy olyan átfogó energiahatékonysági programra, amelyet egyrészt európai uniós forrásból lehetne finanszírozni, másrészt jelentősen csökkenteni ezeknek a társasházaknak a rezsikiadásait, harmadrészt körülbelül százezer munkahelyet lehetne teremteni országszerte ebből a programból”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!