2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Karácsony Gergely bepánikolt

Karácsony Gergely pánikba esett, az utóbbi egy hónapban hibát hibára halmoz, miután Vitézy Dávid színre lépésével egy lehetséges kemény kihívót kaphat a főpolgármesteri versengésben. Megtudtuk: a baloldal nem bocsátotta meg Karácsonynak a pulykaügyet, a főpolgármester viszonya elmérgesedett Tordai Csaba városházi mindenessel, és Karácsonyt Gyurcsány Ferenc sem védi meg. Mindezek miatt többen válságforgatókönyvet emlegetnek, vagyis egyesekben felmerült egy alternatív baloldali főpolgármester-jelölt keresésének ötlete.

  • Karácsony Gergely bepánikolt

A baloldal szempontjából drámai folyamatok indultak el a fővárosban – állítják a Magyar Nemzetnek név nélkül nyilatkozó források. Egyszerre több – egymással szorosan vagy lazábban összefüggő – ügy miatt van feszültség a Városháza szereplői között. A konfliktusok öt csomópont körül sűrűsödnek:

1. Karácsony Gergely pánikba esett azért, mert Vitézy Dávid – aki még be sem jelentette indulását a főpolgármesteri székért – a vártnál népszerűbb, és van esély arra, hogy adott esetben legyőzze Karácsonyt.

2. Karácsony az elmúlt egy hónapban kapkodni kezdett, nem tudja kimagyarázni újabb és újabb botrányait. Ilyen az adománygyűjtő ládikák ügye, a Lánchíd felújítása körüli botrány és a pulykaügy.

3. Karácsony megítélése nagyot zuhant a baloldali pártok körében. Az utolsó csepp a pohárban éppen a pulykaügy volt, vagyis az, amikor a BKK vezetője levágásra váró pulykához hasonlította az utasokat, Karácsony mégsem fogadta el a lemondását.

4. Gyurcsány Ferenc kiadta az ukázt a DK-soknak: Karácsonyt nem kell támadni, de megvédeni sem.

5. A baloldalon amiatt aggódnak, hogy a párhuzamosan futó botrányos ügyek leépíthetik Karácsony népszerűségét, aki hasonló helyzetben visszalépett az előválasztási küzdelmektől 2021-ben. Egyesekben a sok hiba miatt felmerült a B terv, vagyis Karácsony lecserélése egy másik főpolgármester-jelöltre.

Szinte tapintható a feszültség a Városházán, a mögöttünk álló egy hónapban elpárolgott Karácsony Gergely korábbi magabiztossága, hibát hibára halmoz, kezd eluralkodni rajta a pánik – vélik többen a lapunkat tájékoztató baloldali politikusok közül. Mindez szorosan összefügg azzal, hogy színre lépett a főpolgármester egyik lehetséges kihívójaként Vitézy Dávid.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!