2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Belföld

Kaposvár átvenné a hagyatékot

Január elsejétől nem az állam, hanem Kaposvár városa lehet a Rippl-Rónai József hagyaték gazdája. Az önkormányzat azt ígéri, hogy jó gazdája lenne a festményeknek.

212 képet őriznek Rippl-Rónai József múzeumnak berendezett kaposvári villájában. Jelenleg a hagyaték tulajdonosa a Somogy Megyei Önkormányzat, de az januártól – a megyei önkormányzatok vagyonának átvételével – az államhoz kerülne.


„Kaposvár identitását nagy mértékben meghatározza a művészet és Rippl-Rónai József. A Rippl-Rónai-villát most újítjuk fel. A kaposvári örökség része, jó gazdái leszünk, hozzánk sokkal közelebb áll, mint az államhoz, ezért állapodtunk meg a megyével, hogy mi üzemeltetjük tovább a tulajdonosi felelősséggel együtt is” – mondta a Hír TV-nek Szita Károly polgármester (Fidesz-KDNP)

A megyei közgyűlés elnöke szerint a kaposvári önkormányzat lépése egyedülálló az országban. „Nem tudom, hogy az országban van-e ilyen kezdeményezés, amikor a vagyonelem egy része az államhoz kerül, egy másikat a megyei önkormányzat megtart, emellett itt egy C típusú ügy van, ami arról szól, hogy a megye a városnak adná az állam helyett a Rippl-Rónai Múzeumot, mert itt talán még annál is jobb helye van az itteniek büszkeségére” – nyilatkozta Gelencsér Attila.

Kaposvár Rippl-Rónai születésének 150. évfordulójára kiállítást szervezett, amelynek eddig csaknem tízezer látogatója volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felcsúton is kikapott a Paks

Felcsúton is kikapott a Paks

A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.
Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!