2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Szűk körre szabhatták Varga javaslatát

2016. december 13., kedd 10:34, frissítve: kedd 14:05

Kormányközeli vállalkozók járnának jól a nemzetgazdasági miniszter hétfőn benyújtott újabb törvényjavaslatával – vélik szakértők.

Varga Mihály csomagja szerint a jövő év első felében adómentesen cserélhetnek gazdát a külföldi cégek, ha a vásárló bejelenteni a cserét a NAV-nak, vagy egy Európai Gazdasági Térségben működő bankon keresztül utalja a vételárat.

A javaslat emellett megszünteti az illegális jövedelmek tisztára mosására szolgáló stabilitási megtakarítási számlát, viszont bevezeti az utólagos adófizetés intézményét. Eszerint kapnak egy utolsó esélyt a vagyonukat külföldi számlán parkoltató cégek, magánszemélyek, akik június közepéig tízszázalékos személyi jövedelemadóért cserébe hazamenthetik adózatlan pénzüket. 2017 őszétől ugyanis az OECD már nemzetközi szinten vizsgálja a számlákat.

„Biztos, hogy csak egy szűk rétegről és szűk esetekről lehet szó. Ugye ezt az előterjesztés körülményei is gyaníthatóvá teszik, hiszen olyat, hogy három nap alatt beterjeszteni egy ilyet, mindenféle előkészület nélkül, az azt feltételezi, hogy valamilyen tőkecsoportnak ez valószínűleg jó” – jegyezte meg a Hír TV-nek nyilatkozó Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!