2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Kampányt indítottak, hogy véradókat toborozzanak

2017. január 20., péntek 20:00

„Nyissa az új évet egy jó cselekedettel, és adjon vért!” – ezzel a szlogennel indított kampányt a Magyar Vöröskereszt, hogy országszerte véradókat toborozzon. A hideg idő és az influenzajárvány miatt az év elején kevesebben mentek vért adni. Most ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon, naponta 1800 véradóra van szükség.

„Ez a véradás azért fontos, mert egy rokonunk sajnos vérre szorul” – mondta egy férfi, aki irányított véradásra érkezett a balatonfűzfői kórházba. Ez azt jelenti, hogy abban a kórházban, ahol hozzátartozója műtétre vár, nem áll rendelkezésre elegendő vér.

A vöröskereszt országos akciót indított, hogy folyamatosan legyen a vérellátás. „Telefonon is megszólítjuk a véradókat azzal, hogy hangsúlyozzuk a véradás fontosságát. Figyelemfelkeltésként udvariasan megjegyezzük, hogy szeretettel várjuk a véradásainkra. Akit telefonon nem érünk el, annak sms-t küldünk, ott is nagyon udvarias szöveggel szeretettel kérjük a véradásra” – mondta Libisch Éva, a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei koordinátora.

Veszprém megyében a balatonfűzfői művelődési házban várták a véradókat. Itt egy helyi civil egyesület is toborzott véradókat.

Az utóbbi években jelentősen visszaesett a véradók száma. Most az extrém hideg és az influenzajárvány ront a helyzeten.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!