2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 18:00

Belföld

Kamera Korrektúra: az első két helyet is elhozta a Hír TV

Az első két helyet hozta el a Hír Televízió a televíziós műsorok versenyén a hír és hírháttér kategóriában. A Kamera Korrektúra fődíját a híradó kapta az internetadó elleni novemberi tüntetés közvetítéséért. A zsűri második hellyel díjazta Magyarország élőben című műsorunk választási kiadását. A dokumentumfilm kategóriában a Célpont – a Hír TV oknyomozó műsora – műfajteremtő riportjaival harmadik helyet szerzett a seregszemlén.

Október utolsó vasárnapján, majd a rákövetkező kedden is élőben számolt be a Hír TV az internetadó bevezetése elleni tömegtüntetésekről. Helyszíni tudósítóinknak meg kellett küzdeniük a nézők tájékoztatásáért, a demonstrálók kemény magja a csatornát gyalázta, és akadályozta kollégáinkat a munkavégzésben. „örülünk, hogy ezzel a tudósítással nyertünk, mert ezek szerint nem csak a zsűrinek tetszett, hanem a nézőknek is és reméljük, hogy a tüntetők sem fogják vitatni a díjunk jogosságát” – mondta Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese.

A hír és hírháttér kategória második helyezését is a Hír TV-nek ítélte oda a zsűri. Az országgyűlési választás éjszakáján tudósítóink jóval több helyszínről jelentkeztek, de sokkal nyugodtabban dolgozhattak, mint a tüntetések alatt. „Azt vesszük észre, ha a nézők élő bejelentkezést keresnek vagy szeretnék megtudni, hogy adott pillanatban mi történik az országban, akkor szívesen választják a Hír Televíziót és ez egy nagyon jó visszajelzés, hogy választási időpontban vagy amikor rendkívüli hírek vannak, például netadós tüntetések vannak a városban, akkor igenis ránk kapcsolnak és szeretik megnézni azt, hogy a Hír Televízió ezzel kapcsolatban milyen jellegű tudósítást ad, mi történik a helyszínen, és mi megmutatjuk a dolgok hátterét” – fogalmazott Rákóczi Péter, a Hír TV főszerkesztője.


A Hír TV oknyomozó műsora, a Célpont műfajteremtő riportjaival a dokumentum kategóriában ért el harmadik helyezést.

A Kamera Korrektúra díjait harmadik alkalommal adták át.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!