2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kálmán Olga a legbefolyásosabb nők között

2017. április 6., csütörtök 20:42, frissítve: csütörtök 20:54

Kálmán Olga az ötödik legbefolyásosabb nő a magyar médiában, Vidus Gabriella RTL-vezérigazgatót az idén sem taszították le a trónról. A Forbes befolyáslistáin egyébként jobbára kormányközeli nők végeztek az első helyeken.

Előkelő helyen szerepel a Hír TV műsorvezetője a Forbes magazin legbefolyásosabb női médiaszemélyiségeket összegző listáján. Az üzleti lap áprilisi számában egyébként azt vizsgálták, kik a fő hangadók az üzleti életben, a médiában, a közéletben és a hazai kulturális szférában.

Kálmán Olga a média kategóriában az ötödik helyen végzett, a legbefolyásosabb nő a magyar médiában ismét az RTL Magyarország vezérigazgatója, Vidus Gabriella lett. Őt a konkurens TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, Halkó Gabriella követi, aki emellett még az Apropó Média nevű cégén keresztül a közmédia legnagyobb műsorgyártója. Az ő neve állt annak a Szerb utcai háznak a kapucsengőjén, ahol Habony Árpád is gyakorta feltűnt. A lista harmadik helyezettje a titokzatos miniszterelnöki tanácsadó volt felesége, Kaminski Fanny lett, ő kezeli többek között Orbán Viktor Facebook-oldalát, s egyéb kommunikációs feladatokat is ellát a kormányzatnak.

Az üzleti kategóriában a MÁV vezére, Dávid Ilona lett a listavezető, őt a Henkel ügyvezető igazgatója, Fábián Ágnes követi. A harmadik legbefolyásosabb nő az üzleti életben Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója. A közéleti befolyáslistát az idén is Lévai Anikó, a kormányfő felesége vezeti, második a napokban menesztett washingtoni nagykövet, Szemerkényi Réka, a harmadik helyen pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Karas Mónika végzett.

A magyar kulturális életben a legbefolyásosabb nő Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. Őt Spengler Katalin műgyűjtő követi, a harmadik legnagyobb befolyással pedig Eszenyi Enikő bír.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!