2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szabad Európa 11:00

Juhász: Ne, ez a Fidesz technikája, ne dőljünk be!

2017. augusztus 22., kedd 05:17, frissítve: kedd 11:01

Kevesebb mint fél év alatt megötszörözte cégei vagyonát Mészáros Lőrinc. Juhász Péter szerint a gázszerelőből lett milliárdos vagyona valójában az Orbán családé. Az Együtt elnöke azt is megjegyezte az Egyenesenben: nem szabad bedőlni annak, hogy a mostani kormány leválthatatlan.

Nincs még egy ember a világon, aki olyan gyorsan gazdagodik, mint Mészáros Lőrinc, a felcsúti polgármester kevesebb mint fél év alatt megötszörözte cégei vagyonát. Juhász Péter szerint azonban teljesen világos, hogy nem Mészáros Lőrincről szól a történet, hanem – szavai szerint – az Orbán családról, hiszen az ő strómanjuk, ismételte meg újfent az Egyenesen stúdiójában az Együtt elnöke.

Juhász Péter szerint egyértelműen kimutatható, hogy Mészáros azóta kezdte meg ezt a „csodálatos gyarapodást”, amióta Orbán Viktor a miniszterelnök. Ő maga is lenyilatkozta, hogy a Jóistennek és a kormányfő barátságának köszönheti a sikerét – emlékeztetett az ellenzéki politikus.

„Orbán Viktor egy maffiaállamot rendezett be Magyarországon, ezért nem nyomoz a rendőrség, nem jár el az ügyészség azokban az ügyekben, ahol kellene, és ennek köszönhetően egy Mészáros Lőrinc típusú bábbal el tudja játszatni azt, hogy a saját vagyonát ilyen módon kezelje” – húzta alá.

Az Együtt elnöke szerint az is beszédes, hogy milyen iparágakban, szolgáltatási szektorokban szerzett nagy erővel tulajdonrészeket Felcsút ura – amik egyébként politikailag fontosak, jegyezte meg. „Először elkezdték azt, hogy honnan lehet sok pénzt kiszivattyúzni, majd elkezdték a teljes médiát felvásárolni.”

Mesebeli számok.

Juhász Péter szerint, nem csak a hatóságok nem látják el a feladataikat, maga az állam sem működik, nem látja el a funkcióit, például abban, hogy az ellenőrzőszervek függetlenül végezzék a munkájukat, vagy hogy az oktatás, egészségügy rendezetten működjön – sorolta. „A felsőoktatás kevesebb pénzből működik, mint ami Mészáros Lőrincnél van. […] Egy gázszerelő elkezdett – érdekes mód – annyi pénzhez jutni, mint ami hiányzik, hogy az orvosokat itthon tartsuk” – fogalmazott.

Az ellenzéki politikus figyelmeztetett: nem szabad bedőlni annak, hogy a kormány leválthatatlan, és nincs már mit tenni. „Ez a Fidesz technikája, aminek már kezdünk mi is bedőlni. Próbáljuk elhinni azt, amit el akarnak hitetni, hogy megdöntetetlen ez a kormány, és nem lehet mit tenni. De, igenis lehet” – mondta, reményét kifejezve, hogy 2018-ban kormányváltás lesz.

Juhász Péter szerint ha egy működő állam van, ahol a hatóságok valóban ellátják – a polgárok érdekében – azokat a feladataikat, amire létrehozták őket, akkor az olyan visszásságok, mint például Mészáros Lőrinc mérhetetlen befolyása a médiapiacon, megszűnnek; úgy érzi, ma Magyarországon nagyobb az a közösség, amely egy demokratikusan működő államra vágyik. „Amely Európa felé szeretne menni, az oligarcha típusú, török és orosz mintát elutasítja.”

Szerinte azokat a pénzeket, amiket egyértelműen és kimutathatóan a közvagyonból loptak, és „tök mindegy, hogy aztán azt törvényesítették”, azt vissza lehet venni. „Egy államnak nem arra kell törvényeket gyártania, hogy egy adott szereplő gazdagodjon, hanem hogy a közösségnek jobb legyen” – emelte ki. Juhász Péternek meggyőződése, hogy a választók ki fogják mondani, hogy az Orbán-kormány nem hozott a közjó érdekében törvényeket.

Kiemelte, ő azon dolgozik, és szerinte az Együtt ebben mutat példát, hogy a pártlogikát próbálják visszaszorítani a közjó érdekében. Amiatt viszont elszomorítja, hogy más ellenzéki párt részéről nem látja azt, az akaratot, hogy hogyan lehetne Orbán Viktort kiiktatni a hatalomból.

Juhász Péter a műsor végén megismételte, ha jön Putyin, kifütyülik.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!