2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Juhász: 170 millióért is vinnék a Deák téri ingatlant

2015. november 29., vasárnap 19:11, frissítve: vasárnap 19:18

170 millióért is vinnék azt az ingatlant, amit az V. kerület 79 millióért adna el egy Fidesz-közeli ügyvédi irodának – állítja Juhász Péter. Az Együtt önkormányzati képviselője büntetőfeljelentést ígér, ha az adásvétel megvalósul. A belvárosi polgármester szerint az ellenzéki politikus csúsztat.

„Milyen üzenete lenne az összes többi bérlő számára, tehát ha nekünk nem tetszik az ár, amit egyébként a rendeleteinkben meg a törvény adta lehetőség ad a bérlőnek, akkor mondjuk fel az összes bérlővel a bérleti díjat. Hát ez gyakorlatilag egy kiszámíthatatlan politikát jelentene és ellehetetlenítene az összes bérlőt” – mondta korábban Böröcz László.

Nem tervezi a szerződés felmondását a belvárosi önkormányzat azzal az ügyvédi irodával, amely 2014-ben szerzett bérleti jogot a Deák Ferenc utca egyik nagy értékű ingatlanában. Az V. kerület alpolgármestere még csütörtökön volt a Magyarország élőben című műsorunk vendége. Böröcz László akkor jelezte: új értékbecslést kérnek az irodahelyiségre.

Az Együtt alelnöke szerint az ingatlanügylet nem tiszta. Juhász Péter azt kifogásolja, hogy miközben az önkormányzat által rendelt korábbi értékbecslés 112 millió forintban határozta meg az iroda forgalmi értékét, a Fidesz-közeli ügyvédi irodának – vétel esetén – csupán 79 milliót kellene fizetnie. Bérlőként ugyanis 30 százalék kedvezmény illeti meg. Csakhogy a 237 nm-es ingatlan kezdettől fogva üresen áll, Juhász erre hivatkozva tartja törvénytelennek az eljárást. Ráadásul szerinte 170 millióért is lenne vevő.

„A nemzeti vagyonról szóló törvény kiköti és kötelezővé teszi, hogy nemzeti vagyonelemet kizárólag vagyonértéken lehet eladni, tehát eleve nem lenne kedvezmény adható belőle, illetve 25 millió forint felett mindenképp pályázaton kell értékesíteni, itt egyik sem történt meg. Tehát egyértelmű, hogy mind alaptörvény-ellenes, mind a nemzeti vagyontörvénnyel ellentétes az, amit az V. kerület művel” – mondta Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

Szentgyörgyvölgyi Péter, a belváros polgármestere csúsztatásnak tartja Juhász Péter állításait. Kétségesnek tartja azt is, hogy valós vételi szándéka lenne az ellenzéki politikusnak az ingatlanra. Az ígért új értékbecslésről azonban csak szűkszavúan nyilatkozott.

– Alapos munkához idő kell. Én remélem, hogy a héten, a jövő hét elején készen lesz.
– És rendkívüli ülést tart majd az önkormányzat, merthogy az ellenzék ezt kezdeményezte ebben az ügyben?
– Valóban kezdeményezett ilyet az ellenzék, a polgármesternek 15 nap áll rendelkezésére, hogy összehívja a rendkívüli ülést.
– Tudja már, hogy mikor lesz?
– Nem…

Az Együtt alelnöke azt ígéri, ha mégis létrejönne az áron aluli adás-vétel, büntetőfeljelentést tesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!