2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Jövő héttől gyűjtik az aláírásokat a népszavazásra

2017. július 24., hétfő 15:39, frissítve: hétfő 15:43

Vágó Gáborék a tervezettnél egy héttel később kezdik el a gyűjtést, mert a kormányzat megnehezítette a logisztikát.

A tervezettnél egy héttel később kezdi népszavazási aláírásgyűjtését Vágó Gábor. A volt LMP-s politikus az állami vezetők bérét szeretné maximálni. A népszavazási kérdés arra vonatkozik, hogy egy állami vagy önkormányzati cég dolgozója ne kereshessen többet, mint a köztársasági elnök éves tiszteletdíja. Az érvényes népszavazáshoz szükséges 138 ezer aláírást novemberig van idejük megszerezni a gyűjtéshez csatlakozó ellenzéki pártoknak.

„Az aláírásgyűjtő íveket ma veszem át a Nemzeti Választási Irodától. Ez lesz az első olyan népszavazási aláírásgyűjtés, ahol csakis az iroda által kiadott ívekre lehet gyűjteni. A Fidesz megnehezítette ezt a folyamatot, de mi készen állunk erre a logisztikai kihívásra is. Éppen ezért nem ma kezdődik a gyűjtés, hanem csupán egy hét múlva, ennek az az oka, hogy elérjen Magyarország minden olyan településére, ahol a részt vevő pártok ott vannak” – vázolta Vágó Gábor.

Az aktivista ismertette, öt párt is jelentkezett, hogy részt vesz a kampányban: az MSZP, az LMP, az Együtt, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt, „de ettől függetlenül várom azokat a magánembereket is, akik úgy gondolják, hogy igazságtalan az ötvenszeres bérkülönbség ma Magyarországon”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!