2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Jön az újabb netes konzultáció

2017. június 23., péntek 08:03, frissítve: péntek 09:54

Az iskolai utazások után most a pszichológusokról faggatja a népet a kormány.

A veronai busztragédia után az iskolai utazásokról szóló interneten kitölthető kérdőívhez hasonlót indítana a kormány július elején az „álpszichológusokról” – írja a kormánypárti Magyar Idők. A lap emlékeztet, hogy pont egy év telt el azóta, hogy a kormány bemutatta azt a törvénycsomagot, amely kötelezővé tenné a kamarai tagságot a pszichológusok számára.

A szakma közel harminc éve érvel a kötelező tagság mellett, a kormány mégsem terjesztette be az Országgyűlés elé a javaslatot. A lap szerint a „törvényjavaslat elfogadottságát egyértelműen erősítené, ha ezt a lépést is társadalmi párbeszéd előzné meg.” A július elején induló konzultáció állítólag olyan kérdéseket fog tartalmazni, hogy „a közvélemény támogatja-e a kamarai tagságot, a kötelező nyilvántartást, illetve a kamara által kidolgozott etikai szabályok betartatását a pszichológusokkal.”

Megkérdeztük a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy az új konzultáció is az orosz Yandex kódja alapján fog-e működni. A 444 még áprilisban szúrta ki, hogy a honlapon működő orosz kód személyes adatokat továbbított orosz szerverekre, holott az adatvédelmi nyilatkozatban azt állították, hogy a beküldők adatait nem adják át harmadik félnek. Az adatvédelmi hatóság ezután indított vizsgálatot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!