2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Jogsi nélkül vezetett az ámokfutó

2017. augusztus 18., péntek 04:23, frissítve: péntek 08:44

Kis híján rendőrt gázolt egy ámokfutó Ózdon. A 22 éves fiatalember jogosítvány nélkül vezetett.

Két rendőrautónak nekihajtott, egy rendőrt pedig majdnem elgázolt egy férfi tegnap este Ózdon. A terepjáró sofőrjét közúti ellenőrzés során akarták igazoltatni, de az nem állt meg a rendőröknek, akik erre üldözni kezdték. A férfi a szomszédos faluból Ózdra menekült, ahol rövid időn belül elfogták. A 22 éves fiatalembernek nem volt jogosítványa.

Közúti ellenőrzésen figyeltek fel a rendőrök erre a terepjáróra az Ózd szomszédságában fekvő Arlón. Meg akarták állítani, de a sofőr továbbhajtott. A járőrök utána eredtek, közben értesítették ózdi kollégáikat, akik a város egyik kereszteződésében útját állták.

„Nem állt meg, csak lassított, nekiment a szolgálati gépkocsi jobb oldalának, eközben a másik, őt üldöző autó is utolérte, ennek nekitolatott. Majd egy, időközben az autóból kiszállt rendőrt majdnem elsodorva tovább folytatta a menekülést, és végül az autót egy ózdi nagyáruház parkolójában hagyta hátra, és utasával együtt elmenekültek” – számolt be Barkó Tamás, a megyei ügyészség helyettes szóvivője.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a 22 éves fiatalembert, aki jogosítvány nélkül ült volán mögé, vezetői engedélyét korábban bevonták. A sofőrt őrizetbe vették, tettéért hét évet is kaphat. Az üldözés során az intézkedő rendőr a terepjáró gumijára lőtt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!