2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Jobbikos sajtótájékoztatón szólalt fel Volner

A Jobbik sajtótájékoztatóján jelent meg és szólalt fel a pártból nemrég kilépett Volner János. A politikus azt tette szóvá, hogy a Jobbik programjában korábban nem szerepelt az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, a párt most mégis ezt kezdeményezte a Parlamentben. Igaz az erről szóló javaslatot leszavazta a kormánypárti többség.

  • Jobbikos sajtótájékoztatón szólalt fel Volner

Az Európai ügyészséghez való csatlakozásról szóló Jobbikos javaslatról tartott sajtótájékoztatót a párt Országgyűlési képviselője. Bana Tibor nemcsak a fideszes képviselőket, hanem egykori párttársait is kritizálta, amiért kedden leszavazták a javaslatot a Parlamentben.

„Sajnálatos módon a jobbikból kizárt vagy távozott képviselők is nemmel szavaztak ebben az ügyben ezzel beálltak abba a sorba abba a hazug és álságos kórusba, ami azt képviseli, hogy itt szuverenitási kérdésről van szó” – így Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Az országgyűlés sajtótermében ott volt a Jobbikból nemrég kilépett Volner János is, aki szót kért az ügyben.

„Balczó Zoltán, aki több millióval támogatta a Soros György embereit is magában foglaló konferencia megrendezését, Bana Tibor aki most sajtájt tartott, Staudt Gábor és Gyöngyösi Márton, akkor még egy teljesen más koncepcióban gondolkodtak” – így a politikus.

Volner János szerint a Jobbik 2018-as programjában még szó sem volt az Uniós ügyészség támogatásáról, most is csak liberális nyomásra álltak ki mellette.

„Az Európai Csalás Elleni Hivatal szabadon tevékenykedett Magyarországon, de nem tudott semmit kezdeni a korrupcióval, érdemi befolyást a dolgok alakulására nem tudott gyakorolni. Nekünk,  magyaroknak kell ezt a kérdést rendezni és nem fél évente változtatni az elképzelésünket, ahogy ezt most a Jobbik elnöksége teszi a liberális szövetségesek nyomására teszi” – jelentette ki Volner János volt alelnök.

A Jobbik képviselője végighallgatta egykor párttársát majd a terem sarkából néhány mondatban ő is reagált.

„Semmilyen liberális szövetségese nincs a Jobbiknak és az európai ügyészséggel kapcsolatos álláspontot már jó ideje képviseljük az OLAF nem tudott eredményt elérni az Európai Ügyészség tudna érdemben vissza tudná szorítani a csalásokat, visszaéléseket” – mondta Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Az Európai Ügyészség az MSZP-Párbeszéd is benyújtott egy javaslatot a Parlamentnek, de azt sem vették tárgysorozatba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!