2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:40

Jobbik: Vagy hülye az ember, vagy direkt csinálták

2016. december 15., csütörtök 17:59, frissítve: kedd 16:08

Mossa kezeit a belvárosi önkormányzat jegyzője egy eltűnt adásvételi szerződés ügyében. Budapest V. kerülete még Rogán Antal polgármestersége idején értékesített egy csaknem 250 négyzetméteres lakást. Az ingatlan ma már Rogán bizalmasának cégét gazdagítja.

Tavaly novemberben egymás után tűnt el Rogán Antal miniszter, Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és Kertész Balázs ügyvéd egy belvárosi kapualjban. A Parlament közelében álló házban található Kertész cégének irodája.

Az iroda az önkormányzat tulajdona volt. A 245 négyzetméteres ingatlant Rogán Antal polgármestersége idején eladták egy fogorvosnak, aki bevitte azt Kertész Balázs cégébe. A Magyar Narancs című újság szerette volna megismerni az adásvételi szerződést, de a belvárosi önkormányzat irattárában nincs meg a dokumentum.

– Aljegyző urat kérdezzék meg, legyenek szívesek, mert ő foglalkozik ezzel. Én úgy tudom, mi megkértük, amit meg kellett.

– De hogy veszhet el egy ilyen irat?

Én mikor átvettem ezt, a nyilvántartásban benne van, én 2013 óta vagyok jegyző, ez azt hiszem, ez egy 2011-es adásvétel, már az átadásiban nem találtuk meg, nem tudom, hogy hol van.

(Sélley Zoltán, V. kerületi jegyző)

Az Együtt belvárosi önkormányzati képviselője azt mondja, hogy a jegyző elhallgatott egy fontos tényt.

„Sélley Zoltán válasza meglehetősen álszent, hiszen ő maga volt a vagyonkezelő vezérigazgatója, mielőtt jegyző lett, tehát neki pont úgy kell tudnia erről a szerződéskötésről a vagyonkezelő vezérigazgatójaként, mint egyébként jegyzőként kéne tudnia, hogy hol van ez az irat. Az önkormányzat folyamatos törvénysértésben van, hiszen az irattárában tárolnia kellene és kötelező lenne ezen szerződéseket” – mondta el Juhász Péter.

A fogorvos az értékes ingatlannal mindössze 10 százalékos tulajdonrészt szerzett Kertész Balázs cégében. A látszólag nem kifizetődő ügyletre magyarázatot kértünk volna tőle.

– Egyébként dolgozik ma bent van?

– Műt, igen.

– Jó, akkor számíthatok a visszahívására?

– Átadom neki mindenképp az üzenetet.

A belvárosi képviselő-testület jobbikos tagja, Losonczy Pál is megnézte volna az adásvételi szerződést.

– Annyira nem életszerű ez az egész dolog, hogy arra gondolok, hogy vagy hülye az ember, vagy pedig direkt csinálták.

– Tehát hogy stróman lehetett?

– Ezt nem mondom ki, de hogy nagyon-nagyon furcsa és számomra elképzelhetetlen számomra az egész ügy, úgyhogy ilyen dolgokat amatőrök szoktak csinálni vagy balekok vagy pedig megbeszélt emberek.

A Kulcsár Attila-féle brókerbotrány nyomozati irataiban Kertész Balázst úgy említik, mint aki Rogán Antal csúszópénzekkel kapcsolatos ügyeit intézi. Rogán és Kertész a Fidesz ifjúsági szervezetében, a Fidelitasban ismerték meg egymást, amely a hétvégén ünnepelte 20 éves fennállását.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!