2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Jobbik: Botka segítség helyett elüldözi a családokat

2016. február 1., hétfő 20:19, frissítve: hétfő 20:19

Bíróságon támadná az óvodabezárást a szegedi Jobbik. A városban öt óvodát záratna be a városvezetés arra hivatkozva, hogy 635 fővel csökkent a 3-6 éves gyermekek száma az elmúlt években.

A város azokat az óvodákat zárná be, ahol folyamatosan csökken a gyereklétszám, illetve amelynek a közelében van másik intézmény. Az öt érintett óvodába idén már nem lehet beiratkozni, az oda járó kicsik viszont ballagásig együtt maradhatnak, őket többségében a szomszédos óvodákba költöztetik a következő tanévtől. A Jobbik szerint, ha a szocialista többség, Botka Lászlóval az élen megszavazza a közgyűlésben a készülő előterjesztést, akkor a szabad óvodaválasztás elve sérülhet, ezért fordulnának bírósághoz.

„Én úgy gondolom, hogy ő nagyon szeretné kiélezni a kormány-város ellentétet, ami felháborító olyan szempontból is, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény esetében azt látjuk, hogy a megyében is több település már ingyenesen ad ingatlanokat, segíti a beruházásokat. Szeged megyei jogú városa nemhogy ilyen segítséget adna, hanem a meglévő családokat is elüldözi. Tehát azt gondolom, hogy ő most nem a kormány és a közte lévő ellentétet fogja a politikai haszonszerzés oldalára állítani, hanem a szegedi embereket el fogja taszítani a saját pártjától és önmagától is” – vélekedett Tóth Péter jobbikos szegedi önkormányzati képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!