2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Hazahúzó 01:00

Jobbik: Alkotmányellenes az állami plakátellenőrzés

2017. augusztus 8., kedd 11:10, frissítve: kedd 14:41

Staudt Gábor kijelentette: az Alkotmánybíróságnak ki kell mondania a plakáttörvényről, hogy ellentétes az alaptörvénnyel.

Újabb politikai lépésnek tartja a Jobbik, hogy Lázár János a plakáthelyek ellenőrzésére utasította a kormányhivatalokat. Staudt Gábor kedden a Hír TV kérdésére alkotmányellenesnek nevezte a kormányhivatalok politikai célú megbízását. Megismételte: az Alkotmánybíróságnak ki kell mondania a plakáttörvényről, hogy ellentétes az alaptörvénnyel. Staudt Gabor egyúttal tagadta, hogy a Jobbiknak bármi köze lenne a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir plakáthelyein megjelent legújabb plakátkampányhoz, amely a párt által kezdeményezett bérunióról szól.

„Szerintem nem a gazdasági célú plakátkihelyezéseket szeretnék ellenőrizni, ha viszont ez a pártok gazdálkodására irányul, akkor az alaptörvény-ellenes ebben a formában. Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság is gyorsan fog lépni, és a három pont közül, amely miatt alkotmányellenes a plakáttörvény, ez megállapításra tud kerülni akár már az ősszel” – mondta Staudt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!