2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Jobbik: A szuperkórház miatt annyi lehet a János kórháznak

2016. szeptember 28., szerda 20:20

A János kórház bezárásától tart a Jobbik, ha felépül az új budai szuperkórház. Az ellenzéki párt aláírásgyűjtést is folytat a terv megakadályozására. Az államtitkárt hiába kérdeztük a szuperkórház tervéről.

Több mint 97 ezer egészségügyi munkavállaló kapja meg emelt összegű alapbérét októberben – jelentette be az egészségügyi államtitkár és a kincstár elnöke. „Egy többlépcsős és igen nagy mértékű béremelésnek nézünk elébe az ágazatban. 2016. szeptember 1-jével a szakorvosok bére 107 ezer forinttal fog nőni, 2017. november 1-jével pedig újabb 100 ezer forinttal” – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az államtitkár arra a kérésre már kitérő választ adott, hogy a kormány vagy a stratégiai kabinet foglalkozott-e a budai szuperkórház ügyével. „A héten nincsen sem  kormányülés, sem kabinetülés, tehát ez biztos, hogy nem jó hír” – mondta.

A Jobbik azt feltételezi, hogy az új csúcsintézmény miatt bezárhatják a János kórházat. „Úgy látszik, hogy bekövültek azok a viszonyrendszerek, amelyek a budapesti ellátásban a szuperkórházak kérdését jelentik. Ezzel, úgy tűnik, a kormányzat nem akar számolni, és nem kívánja megtartani a Szent János kórházat mint a budapesti ellátás egyik nagyon fontos sarokkövét” – mondta Lukács László országgyűlési képviselő.

Az ellenzéki párt szerint nem leépíteni, hanem fejleszteni kellene az intézményt. „Nem az a megoldás, hogy innen elköltöztetik ezt a több mint százéves múltra visszatekintő egészségügyi intézményt, hanem hogy fejlesztik a Szent János kórházat. Azt tudjuk, hogy közel két évtizede rendelkezésre állnak azok az átalakítási koncepciók, amelyek mentén a Szent János kórház megújítható, felújítható. Úgy gondoljuk, hogy 335 milliárd forintból a felújítás bőségesen kigazdálkodható” – fejtette ki Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője.

A Jobbik június óta gyűjt aláírásokat a kórház védelmében. Már közel hatezren írták alá a petíciót.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!