2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Jó hírnév megsértéséért kell fizetnie Márki-Zay Péternek

Márki-Zay Péter megsértette a hódmezővásárhelyi kórház jó hírnevét, ezért közel 1 millió forint megfizetésére kötelezte a Szegedi Törvényszék. Hódmezővásárhely polgármestere azért állt bíróság elé, mert többek között azt mondta: az életüket kockáztatják azok, akik bemennek az egészségügyi intézménybe. A kórház akkor úgy reagált: dolgozóik a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Egy másik perben a bíróság kimondta: az önkormányzat fizessen ki 88 millió forint lejárt tartozást a kórháznak.

  • Jó hírnév megsértéséért kell fizetnie Márki-Zay Péternek

„Az alperes a székkutasi és hódmezővásárhelyi lakossági fórumokon a következőkben idézett valótlan tényállításaival megsértette a felperes jó hírnevét: ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják; A szomszédom nem kapott kezelést; Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 hetes korában, de Önök erről nem tudnak, mert hírzárlat van” – sorolta Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék bírója.

Márki-Zay Péternek 800 ezer forint sérelemdíjat és eljárási illetékkel és perköltséggel együtt 130 ezer forintot kell fizetnie. Emellett nyilvános közleményben kell megkövetnie a kórházat a Délmagyarország című napilapban. A kórház ügyvédje elégedett az ítélettel.

„Külön kiemelte a bíróság, hogy ezen hamis tényállítások a kórházba vetetett közbizalmat megingatják. Ennek az ítéleti indokolási résznek különösen örültem. Ennek megfelelően 800 ezer forintot köteles megfizetni, valamint elégtételt kell adni nekünk azzal az általam képviselt kórháznak, hogy a napilapban nyilvánosan megköveti a kórházat a valótlan tényállításaiért” – mondta Kriveczky György.

A kórház és az önkormányzat közötti perben is az egészségügyi intézmény javára ítélt a bíróság. A hódmezővásárhelyi kórház 112 millió forint ki nem fizetett állami támogatást követelt a várostól.

„Az alperes a perben ezt a tartozását, tehát kölcsön fennálltát, összegét, jogalapját nem vitatta, azt kifejezetten elismerte a kamatokra is kiterjedően, azonban beszámítást terjesztett elő, amelyben az általa levezetett elszámolás alapján, viszonylag jelentős összeg beszámítását kérte, 23 millió 395 ezer 900 forint erejéig” – tette hozzá Lakatos Péter.

Márki-Zay Pétert a múlt héten jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt másik két perben is elmarasztalta a bíróság. A két ügyben Hódmezővásárhely polgármesterének összesen több mint kétmillió forintot kell kifizetni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!