2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Jó helyen vannak a képek Habony volt anyósánál?

2016. február 10., szerda 14:30

Szabályosan tárolt a Szépművészeti Múzeum Habony Árpád volt anyósánál értékes képeket, a kulturális államtitkár szerint.

Hoppál Péter a Hír TV kérdésére azt mondta: vizsgálatot rendelt el, ez pedig semmilyen szabálytalanságot nem tárt fel. Az államtitkár szerint a Szépművészeti Múzeumnak joga van kölcsönadni a raktárban tárolt képeit, mivel ez bevételt jelent az intézménynek.

Az Átlátszó kedden számolt be arról, hogy Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó volt anyósa lakásán tárolták a Szépművészeti Múzeum 10, összesen majdnem 300 millió forintot érő képét, darabonként 15 ezres havi bérleti díjért cserébe.

„A felelős gazdálkodásnak része lehet az is, hogyha bérbe adja őket egy-egy intézmény, nyilván ennek biztosítani kell a feltételeit. Úgy értesültem róla, hogy a biztosítás rendben volt ebben a tekintetben, illetve még gyarapodott is az illető intézmény a bevétel által. Most ahhoz képest, hogy kihez közeli cégnek az anyósának a nagybátyjának a térde kalácsa érintett a kérdésben, tehát értem, hogy ez egy politikai kérdés” – mondta Hoppál Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!