2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Jelentősen növekedik a benzin és a gázolaj literenkénti ára

Emelkednek az üzemanyag árak. Péntektől a benzin nyolc, a gázolaj pedig hat forinttal lesz drágább. Ezután januártól uniós szintre emelkedik a benzin jövedéki adója, emiatt több mint 40 forinttal drágulnak majd az üzemanyagok.

  • Jelentősen növekedik a benzin és a gázolaj literenkénti ára

Szemét dolog, mert én futár vagyok és nagyon sokat tankolok. Nekem nagyon sok pénzbe fog kerülni – mondta kameránk előtt egy autós.

Általában mindenben árak emelkednek most, ami nagyon nehéz dolog. Ezek közül az üzemanyag csak egy, amit valahogy túl kell élni, nem tudok jobbat – tette hozzá egy másik autós.

Jelenleg még a 95-ös benzinért átlagosan 570, a gázolajért 593 forintot kérnek literenként. Azonban péntektől mind a benzin, mind a gázolaj drágulni fog, ennek oka a nagykereskedelmi árak változása. Jó hír viszont, hogy a héten tapasztalható néhány forintos üzemanyagáremelkedést piaci hírek már nem fogják tovább módosítani. Magyarország évek óta az uniós szintnél alacsonyabban határozta meg a benzin jövedékiadó-szintjét, azonban 2024-től teljesítenie kell a brüsszeli előírást.

Január elsejével jelentős mértékben emelkedik az üzemanyagok jövedékiadó-tartama, nettó 32 forinttal, ami a töltőállomásokon kiírt totemárakban 40 forintot meghaladó mértékű emelkedést okozhat. És szinte biztos, hogy ez az adóváltozás teljes mértékben meg fog jelenni az üzemanyagárakban, tehát január elsejétől egy lényeges drágulás lesz majd tapasztalható, átlagosan mintegy 40 forinttal lesz drágább, mind a benzin, mind a gázolaj a következő év első napjától – mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Grád Ottó szerint a tankolást semmiképp sem szabad az év utolsó napjára hagyni, hiszen annak ellenére, hogy van elegendő üzemanyag és a töltőállomások felkészültek a nagy rohamra, sorbanállásra vagy akár átmeneti hiányokra is lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!