2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Jegybanki luxus a kormányzati mellé

2016. október 6., csütörtök 19:51, frissítve: szombat 13:36

Budapest egyik legdrágább lakásában él a Nemzeti Bank elnöke. Az ingatlan tulajdonosa a bankszövetség elnöke. Az ellenzéki pártok rápörögtek Rogán Antal helikopterezésére is.

Napok óta a sajtó egyik kedvenc témája, hogy a Rogán család helikopterrel utazott egy esküvőre. Az Alfahír nevű portál pedig kiderítette, hogy a Rogán házaspár a Balatonról is légi úton ment lagziba.

„Már nyáron is egy esküvőre úgy ment el balatonlellei luxusvillájából, annak környékéről, hogy helikoptert használt és helikoptert vett hozzá igénybe” – idézte fel Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja szerint Rogán Antal pénzszórásának nincs meg a fedezete a politikus vagyonnyilatkozatában.

„Az ilyen korrupt politikusokkal szemben a megerősített vagyonelkobzás intézményét próbáljuk használni a kormányváltás után. Az összes ellopott közpénz szeretnénk, hogyha visszakerülne az államkasszába” – nyilatkozta Barabás Richárd.

Rogán Antal kerüli a sajtót, az újságírók a helyettesét faggatták a helikopterezésről.

„Én azt gondolom, hogy egy magánprogramról van szó, és én nem is szeretnék emiatt kommentálni. Viszont számos kérdést kapott miniszter úr ezzel kapcsolatban, amelyekre válaszolt, és ha jól tudom, azt is elmondta, hogy nem az ő helikopteréről van szó” – mondta el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Nem csak Rogán Antal kedveli a luxust. A Nemzeti Bank elnöke a budai Vár egyik méregdrága társasházában hajtja álomra fejét – írta a Népszabadság. A lakás tulajdonosa Matolcsy György jó barátja, Patai Mihály, aki az Unicredit első embere és a bankszövetség vezetője. Az Unicredit működésének törvényességét – más bankokhoz és brókerházakhoz hasonlóan – a jegybank felügyeli.

„Képzeljük el, hogyha Tarsoly Csaba 150 milliárd forintot lophatott el a magyaroktól Matolcsy György felügyelete alatt, akkor mit tehet meg az a bankár, aki a luxuslakását engedi át esetleg ingyen a jegybankelnöknek. A Demokratikus Koalíció szerint súlyosan összeférhetetlen, ha a bankrendszert felügyelő Matolcsy György bankárszívességeket fogadhat el” – reagált a hírre Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

A Gyurcsány-párt felszólította Orbán Viktort, hogy mondassa le a nemzeti bank elnökét. A Népszabadságnak Matolcsy György és Patai Mihály sem válaszolt, így nem tudni, hogy a jegybankelnök albérlő-e az Anjou Házban, vagy Patai Mihály ingyen engedte át neki a lakást, amelyért egyébként havi 1 millió forint bérleti díjat is elkérhetne.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!