2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Javult hazánk környezeti állapota

2016. június 29., szerda 13:29

Magyarország környezeti állapota jelentősen javult az elmúlt években, amely a tudatos környezetvédelmi, mezőgazdasági és a hatékony ipartelepítési politika eredménye – mondta a földművelésügyi miniszter, miután tárgyalt az Európai Környezetvédelmi Ügynökség delegációjával.

Fazekas Sándor kiemelte: Magyarország erőforrás-hatékonysága javult a legnagyobb mértékben 2005 és 2010 között Írország, Spanyolország és Szlovénia mellett. 50 kilogrammal csökkent az egy főre jutó hulladék mennyisége, miközben újrahasznosítása kettőről harminc százalékra emelkedett 10 év alatt. A tárcavezető a fenntartható fejlődés egyik zálogának nevezte a génmódosított növények mellőzését.

„A Magyarország által irányított GMO-mentes Európáért mozgalomhoz eddig 11 tagállam csatlakozott, illetve 7 olyan ország van, amely unión kívüli, de európai államként szintén elkötelezett ebben. És jó néhány olyan tagállam van, amely nem nyilvánít véleményt, de ugyanakkor nem foglalkozik GMO-s növények termesztésével, tehát ez is a mezőgazdaság fenntarthatóságának, a növényvilág, biodiverzitás sokszínűsége megőrzésének egy alapvető kritériuma” – mondta a földművelésügyi miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!