2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Janiczak: Biztos, hogy felháborodást fog kelteni

Ózd jobbikos polgármestere arra számít, sokan felháborodnak majd a településen a szociális támogatások rendszerének átalakításán. A kormány fokozatosan kivezetné a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat úgy, hogy a megmaradó juttatásokat a településeknek kellene kigazdálkodniuk. A jobbikos polgármesterek ünnepélyes eskütétele után Janiczak Dávid azt mondta, ez a lépés nagy teher az önkormányzatoknak.

A Szent Korona másolata előtt tettek esküt a Jobbik megválasztott polgármesterei és önkormányzati képviselői. A Jobbik elnöke köszöntőjében azt mondta, az önkormányzati voksolást tekinthetik a legsikeresebb választásnak, még úgy is, hogy nem tiszta pályán kellett versenyezniük. Vona Gábor ismét beszélt arról, hogy szerinte a 2018-as parlamenti választás a Fidesz és a Jobbik között dőlhet el, a párt pedig már kormányzati előkészítő bizottságban tárgyalja a programjavaslatokat.

„Amit a Fidesz csinál, az olyan rendszer, ami a félelemre és a pártpolitikai lojalitásra épül. Akkor lehetsz valaki, ha bólogatsz Orbán Viktornak. Mi jövőképünk, társadalompolitikánk számára azt üzenjük a magyar embereknek, hogy nem kell félned, akkor lehetsz valaki, ha szorgalmas és becsületes vagy” – mondta a Jobbik elnöke. Vona szerint ez pedig azt jelenti, hogy a korrupt politikusoknak sincs bocsánat. „Nincs 10 százalék, nincs 20 százalék, nincs mutyi, semmi nincs! És ezt a legszigorúbban vegyétek, bárki, aki egy ilyen játékba belemegy, az megszűnt a mi közösségünk tagjának lenni” – tette hozzá.

Viták várhatók

Vona kemény munkát kért a polgármesterektől, a jobbikos városvezetők szerint lesz dolguk. Ózd első embere úgy látja, a szociális támogatások rendszerének átalakításán sokat vitáznak majd. „Egyes emberek számára eleinte biztos, hogy felháborodást fog kelteni, az ő szemükben” – fogalmazott Janiczak Dávid.

Jövőre a rendszeres szociális segély, az óvodáztatási és a lakásfenntartási támogatás is megszűnik. A rászorulók nem maradnak támogatás nélkül, de új címen juthatnak hozzá az ellátáshoz. A jövőben pedig az önkormányzatok döntik el, ki és mennyi segélyt kap, a pénzt a településeknek kell kigazdálkodniuk. „Semmiképpen sem jó irány, hiszen hatalmas terhet jelent az önkormányzatok számra anyagilag, az önkormányzatok így is nagy nehézségekkel küzdenek, köztük Ózd is, ez meg egy újabb nagy teher, amit az önkormányzatok vállára helyeznek” – vélekedett a polgármester.

A nemzetgazdasági miniszter korábban azt mondta, senki sem maradhat támogatás nélkül csak azért, mert a településének nincs bevétele, a költségvetésben 30 milliárdot különítettek el erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Bayer Zsolt: Szemben az erőszakkal

Jöjjön mindenki június elsején, mert ha valamikor, hát most nem pusztán a kormány mellett kell kiállnunk, hanem az életünk mellett – írja Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében, amelyet változtatások nélkül közlünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!