2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Izrael uszításnak tartja a fideszes polgármester szavait

,

2015. november 30., hétfő 14:27, frissítve: szerda 11:37

Uszításnak minősítette az izraeli nagykövetség a szentgotthárdi polgármester szavait, a diplomáciai képviselet közleménye szerint hasonló mondatok vezettek annak idején a holokauszthoz. A fideszes politikus közleményben kért bocsánatot az elhangzottakért, az ellenzék szerint Huszár Gábornak nincs helye többé a közéletben.

Szeptemberben húztak fel sátortábort a menekültek regisztrálására Szentgotthárdon. November közepén, néhány nappal a párizsi terrortámadás után a helyi önkormányzat egyik bizottságának arról kellett döntenie, hogy a befogadóállomást téliesítsék-e. A vitában a fideszes polgármester a migrációtól eljutott Izraelig.

„Annyit kérek, hogy tőlem mindenki fogadja el, hogy az, ami Párizsban történt, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök – és én itt kimondom, amelyek hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat – a keresztény Európát az iszlám ellen akarják hangolni. Tehát ennek a táborlétesítésnek semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez” – fogalmazott Huszár Gábor.

A városvezető arról is beszélt, hogy kormányzati támogatásoktól esnek el, ha nemet mondanak a konténerekből kialakított menekülttáborra. „Ha ezt nem szavazzuk meg, akkor nagy valószínűséggel úgy tekintenek Szentgotthárdra, mint nem együttműködő partnerre. Ha viszont megtesszük, akkor ez rendkívül sokat hozhat a város szempontjából az elkövetkezendő hónapokban, években. Tehát nagyon komoly anyagi segítség várható a kormány részéről mind a kaszagyári, mind más beruházásokkal kapcsolatban. Igen, ennek a döntésnek ára van, én ezt kimondom, és nem szégyellem” – jelentette ki a településvezető.

Revolverezik a kisebb településeket

Az LMP Vas megyei szervezete lemondásra szólította fel a polgármestert. „Szégyenteljesnek gondoljuk Huszár Gábor a zsidókra vonatkozó kijelentéseit. Másrészt viszont a probléma az, hogy ebből az ő bizottsági ülésen elhangzott költeményéből kiderül az, hogy a kormány gyakorlatilag revolverezi a kisebb településeket azzal, hogy akkor nyílnak meg a pénzcsapok, hogyha teljesítik a kormány által előírt direktívát, ha pedig ezzel szembeszegülnek, akkor elzárulnak a pénzcsapok” – nyilatkozta Horváth Zoltán.

Az MSZP szentgotthárdi szervezete azt várja Orbán Viktor Fidesz-elnöktől, hogy azonnal visszahívja Huszár Gábort.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a polgármester magánemberként szólt az önkormányzat bizottsági ülésén. „Nem fogadjuk el az idézett polgármester úrnak a nyilatkozatát, annak semmi köze a Fidesz álláspontjához, és mélységesen elítélünk mindenfajta terrorizmust” – jelentette ki Kósa Lajos.

Huszár Gábor nem állt kamera elé, közleményében azt írta, hogy szavait nem a nyilvánosságnak szánta. Hozzátette, hogy bocsánatot kér azoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!