2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Izgatás? Feljelentést tett a szövetség

2016. április 28., csütörtök 12:06, frissítve: csütörtök 12:19

Feljelentést tett a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége az önkormányzati rendszer átalakításáról szóló stratégiai jelentés kiszivárogtatása miatt.

Schmidt Jenő azt mondta: akár izgatásnak is minősülhet az anyag, amely az önkormányzatokra nézve negatív megállapításokat tartalmaz. A szövetség vezetője úgy látja: a stratégia első üteme máris megvalósulni látszik az egységes informatikai rendszer bevezetésének ötletével.

„Úgy gondoltuk, hogy ki kell deríteni, hogy ezt kinek a megrendelésére ki írta, mert elég szakszerű és tényszerű, úgyhogy közveszéllyel fenyegetés miatt feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy kinek a fejéből pattant ki. Az biztos, hogy nem a minisztériumból, mert ők is értetlenül állnak előtte. De ez nem azt jelenti, hogyha nézem a lépéseket, hogy ezeknek a dolga nem valósul meg és nem köszön vissza a beadott törvényjavaslatok szellemében” – mondta a Hír TV-nek a TÖOSZ elnöke.

Pintér Sándor belügyminiszter a múlt héten terjesztette be az önkormányzati törvény módosítását, mely szerint a helyhatóságoknak kötelező lenne áttérniük egy olyan informatikai rendszerre, amelynek segítségével a kormányzat rálátna az önkormányzatok pénzügyeikre. Schmidt Jenő azt mondta: ha a rendszer kötelező bevezetéséről egyszerű többséggel döntene a parlament, az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!