2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Itthon megy a propaganda, Brüsszelben együttműködő a Fidesz

Hír TV

2018. január 24., szerda 08:26, frissítve: szerda 17:06

Épp a Stop Soros törvénycsomag bejelentése előtt egy nappal 10 fideszes EP képviselő is megszavazott egy állásfoglalást, amellyel felszólítják a tagállamokat, hogy működjenek együtt a civil szervezetekkel annak érdekében, hogy biztosítsák a menekültek emberi jogait. A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy az évek óta tartó kormányzati kampány ellenére, most a többi közt Deutsch Tamás, Gál Kinga és Schöpflin György is támogatta, hogy erősíteni kell a kapcsolatot a civil társadalommal.

A hír megjelenését követően Schöpflin György az ATV.hu-nak azt mondta: nem is tudta pontosan, hogy mire nyom igent az Európai Parlamentben és amúgy is kimerítő volt a 1,5 órás szavazás.

Deutsch Tamás Facebook oldalán reagált, ő azt állítja, hogy a nők elleni erőszakot elítélő EP döntést támogatta. A határozat szövegben ugyan erről is van szó, de a menekültek segítésére is kitér az állásfoglalás.

A kormánypárt magyar parlamenti frakciójának szóvivője szerdán is felmondta a kormány-propaganda aktuális paneljeit, majd elviharzott a kérdések elől.

 

„Ha nem állítjuk meg a Soros tervet, akkor látjuk ez vár Magyarországra. Ők gyakorlatilag bevándorló országgá akarnak tenni bennünket, ahol majd jó, hogy ha a magyar embereket megtűrik. Mi ezt nem engedjük, mi magyar Magyarországot akarunk, ezért is nagyon fontos a Stop Soros törvénycsomag, melyet a frakciónk támogat. Köszönöm a figyelmüket, viszontlátásra” – mondta Halász János, a Fidesz frakcióvezetője. 

A szocialisták EP-képviselője szerint a Fideszesek Brüsszelben sokszor nem tudják lekövetni a magyarországi politikai döntéseket.

„A fideszes NER-huszárok zuhannak a saját csapdájukba, itt, az Európai Parlamentben nap mint nap megéljük, hiszen ép ésszel föl nem fogható az a kormányzati propaganda, amit otthon az Orbán-kormány folytat. Sokszor még saját magával is ellentmondásba keveredve, itt viszont kint az EU intézményeiben a fideszes európai parlamenti képviselők hétről hétre szembesülnek azzal az agyrémmel, amit otthon folytat a Fidesz. Ezért fordulhatnak ilyen bakik elő. Amit a múlt héten is tapasztaltunk a szavazásnál” – Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Az LMP társelnöke kettős beszéddel vádolja a kormánypártokat.

„Nagyon sokszor mi is felhívtuk arra a figyelmet, hogy a FIDESZ mást mond Európában és mást mond itthon. Illetve mást mond az embereknek és mást csinál itthon. Ez egy újabb példája ennek” – fogalmazott Hadházy Ákos.

Az EP-határozat támogatásában egyébként nem volt egységes a Fidesz, Hölvényi György a jegyzőkönyv szerint nem szavazta meg az állásfoglalást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!