2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Itt a béremelést igénylők újabb csoportja

2016. december 11., vasárnap 10:56, frissítve: vasárnap 11:50

Tizenöt százalékos béremelést követelnek a versenyszférában dolgozók. A Magyar Szakszervezeti Szövetség arra szólította fel tagszervezeteit, hogy ekkora emelést követeljenek egységesen.

A szövetség elnöke szerint ezzel csökkenteni lehetne a kelet- és nyugat-magyarországi bérkülönbségeket, és Magyarország felzárkózhatna a visegrádi országok béreihez. A térségbeli államokban 30 százalékkal magasabbak az átlagkeresetek, mint Magyarországon, ezért a következő két-három évben legalább 10 százalékos bérfejlesztésre lesz szükség – fogalmazott Kordás László, a szakszervezeti szövetség elnöke.

„Kiindulópont lehet ez a 2017. évi bérfejlesztés, azonban azt látni kell, hogy most végre felismerte a kormány azt a helyzetet, hogy az alacsony bérre rakódó versenyképesség nem járható út, és most nagyobb béremelésekben gondolkodik. Mi már tavaly is ezt támogattuk, azért nem született akkor bérmegállapodás, mert nem tudtuk érvényesíteni ezt az elvet, most azonban sikerült. Ugyanakkor tovább kell menni az úton” – közölte a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!