2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Ítélet

Másfél év múlva szabadulhat az elsőfokú ítélet szerint az a férfi, aki 2017-ben megölt egy 17 éves borsodnádasdi lányt. A fiatalok a vád szerint veszekedtek, majd elváltak, és a vádlott később eszméletlen állapotban talált rá a lányra. Halottnak hitte és testét egy vízzel teli aknába tuszkolta, ahol a lány megfulladt. A bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházra ítélte a férfit.

  • Ítélet

Megtörten ült a bíróságon a 2017 szeptemberében Borsodnádasdon holtan talált lány édesanyja.
A 17 éves Csenge szalonnát sütni indult a barátaival, de nem ért haza időben. A lány holttestét másnap találták meg egy vízzel teli aknában. Halálát fulladás okozta. Édesanyja korábban a Hír TV-nek azt nyilatkozta, a vádlottal együtt mentek a rendőrségi kihallgatásra.

"Kahánné Farkas Róza: Egy kocsiban utaztam vele, igen. És én bent a rendőrségen bocsánatot kértem tőle. Az elkövetőtől.

Riporter: Miért?

Kahánné Farkas Róza: Azért hogy… mert nem tudtam… Hogy elnézést kérek tőled, Roland, ne haragudj, bocsáss meg, hogy így meghurcolnak téged is. És belenevetett a szemembe, és azt mondta, az nem baj. Ha húszszor behoznak, hozzanak, csak már kerüljön elő a lány. Holott ő már tudta, hogy mi történt."

 

Az eset idején még fiatalkorú férfi a rendőrségen azt mondta, valóban találkozott Csengével, de később elváltak, majd egy erdős részen bukkant rá a lány eszméletlen testére. Azt hitte, meghalt, és biztos volt benne, hogy őt gyanúsítják majd a megölésével, ezért rejtette a vízaknába a testet.

B. Roland vádlott bűnös, emberölés vétségében. BTK 160. paragrafus1 bekezdés, 4. bekezdés. Ezért őt a bíróság négy év szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítéli

- fogalmazott a Miskolci Törvényszék bírója, Lengyel Andrea. 

A Miskolci Törvényszék indoklása szerint nem bizonyítható, hogy a vádlott bántalmazása miatt lett eszméletlen a lány. Mindössze annyit lehet megállapítani, hogy a férfi gondatlan volt.

Nem lehetett olyan bizonyítékot feltalálni, amelyek azt igazolták volna, hogy meg akarta ölni K. Csengét B. Roland. Azt állapítottuk meg, hogy nem vetette megfelelő vizsgálat alá K. Csengét, hogy eszméletlen, vagy halott állapotban van-e. Hozott egy rossz döntést, amely sajnos nem orvosolható, és ennek következtében állt be K. Csenge halála

- mondta a bíró.

Az ítélet hallatán a lány édesanyja összeomlott.

Az ügyész súlyosításért fellebbezett. A bíróság megszüntette a vádlott letartóztatását, aki a másodfokú döntésig szabadlábon védekezhet. Ha a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyja az elsőfokú végzést, a férfi másfél év múlva szabadulhat.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!