2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Istenre hivatkozva tett erőszakot, elítélték

2016. szeptember 27., kedd 16:15, frissítve: kedd 20:42

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott az a 39 éves pécsi férfi, aki Istenre hivatkozva követett el szexuális erőszakot.

Az ügy másodrendű vádlottja az akkor kiskorú lány édesanyja, aki beleegyezett a bűncselekménybe. Őt is rács mögé küldte a bíróság. Az áldozat olyan súlyosan károsodott lelkileg, hogy ma is pszichiátriai kezelés alatt áll.

Az elsőrendű vádlott a Magyarországi Őskeresztyén Apostoli Egyház tagja. A másodrendű vádlott a nagynénje, aki egy másik pünkösdi-karizmatikus vallási mozgalom, az Isten Gyülekezete Egyesült Pünkösdi Egyház tagja.

Az ügyészség szerint az asszony attól félt, hogy 13 éves lányát a szomszédok elrabolják, és prostitúcióra kényszerítik. Unokaöccse erre azt javasolta, hogy készítsék fel az áldozatot az örömlányok életére. A kiskorú lányt az elsőrendű vádlott megkötözte, levetkőztette, majd elkezdte az intim testrészeit fogdosni. A szexuális bántalmazást rendszeresen megismételték. A férfi első fokon nyolc, a nő öt év fegyházat kapott. Az ügyészség nem fellebbezett súlyosabb büntetésért.

„A vádlottak által elkövetett bűncselekmények büntetési tétele 5–22,5 évig terjedő szabadságvesztés. Ennek a középmértéke 13 év 9 hónap. A törvényszék által kiszabott büntetés egyik vádlott esetében sem közelíti meg ezt a középmértéket. Ezért eltúlzottnak semmiképpen nem tekinthető. Erre figyelemmel indítványozom, hogy a tisztelt ítélőtábla a törvényszék ítéletét hagyja helyben” – ismertette az ítéletet Káli Katalin, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

Az elsőrendű vádlott végig tagadta bűnösségét. Azt állította, hogy betegsége miatt nehezen megy neki a szex.

L. Zs. Gábor, az elsőrendű vádlott sérelmezte, hogy semmilyen orvos szakértői vizsgálatot nem rendeltek el a nyomozati szakaszban, a később kirendelt vizsgálatot visszavonták, és így állapították meg bűnösségét.

A másodrendű vádlott viszont beismerő vallomást tett.

„Továbbra is azt mondom, hogy saját gyermekemnek nem voltam az ellensége, és nem is akartam még véletlenül se, hogy bántottam volna vagy ilyesmi” – mondta K. K. Lászlóné.

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

„Ha kicsit ironikus akarok lenni, akkor azt mondom, hogy ennyi a keresztényi történet erről az egészről. Ami nagyon szomorú történet, különösen annak fényében, hogy az elsőrendű vádlott valahol a nagynénit is megvezette, és az igehirdetés álcája alatt követte el ezeket a kis szexuális játékait. Kétségtelen, hogy az isteni igehirdetésnek többféle módja van, de ebben az elsőrendű vádlott a lehető legrosszabb módot választotta” – mondta Makai Lajos, a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

Az áldozat olyan súlyosan sérült, hogy ma is pszichiátriai kezelés alatt áll. Az egyik érintett vallási közösség gyámsága alatt áll.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!