2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ismét vádlott a jogvédő

2016. május 25., szerda 18:10, frissítve: szerda 18:10

Gaudi-Nagy Tamás ismét a vádlottak padján. A Pásztor-ügy után most rágalmazással vádolják. Az egykori jobbikos képviselő egy ügyésznőről állította, hogy a nyomására vetette el magzatát az egyik 2006-os elítélt felesége. Az illető feljelentette Gaudit.

Egy 2013. szeptember 20-i kijelentése miatt került a bíróság elé vádlottként Gaudi Nagy Tamás jogvédőt.

„Valótlanul azt állította, hogy dr. Harcz Gabriella ügyész egy a 2006 őszi események kapcsán őrizetbe vett fiatalember várandós feleségét többször felhívta, és közölte vele, hogy úgy is benn fog rohadni a férjed még több évig, vetesd el a gyereket! Beszédében dr. Gaudi-Nagy Tamás vádlott valótlanul állította azt is, hogy ez volt az oka annak, hogy az asszony a terhességét megszakíttatta” – mondta el Garzuly Éva ügyész.

Gaudi-Nagy Tamás akkor még a Jobbik parlamenti képviselője volt. Szerinte őt akkor és most is védi a mentelmi jog.

„Képviselő bíróság vagy hatóság előtt, képviselői megbízatásának ideje alatt és azt követően nem vonható felelősségre leadott szavazata, továbbá képviselői megbízatásának gyakorlása során, képviselői megbízatásával összefüggésben általa közölt tény vagy vélemény miatt. Továbbra is fenntartom leghatározottabban, hogy az általam közölt tény, ami a vád tárgyává van téve, ez a képviselői megbízatással összefüggésben elmondott állítás volt” – fogalmazott.

Gaudi egy tüntetésen és a Hír TV egyik műsorában nevezte meg az egyik, a  2006-os eseményeknél ténykedő ügyészt. Az ügyésznő ezután tett feljelentést.

„Egy ilyen ügyészséggel állunk szemben, egy ilyen ügyészséggel, amely a korrupciós ügyek kivizsgálása helyett ilyen ügyekkel foglalkozik, ez tartja föl a kiváló képességű Garzuly Éva ügyész asszonyt távol attól, hogy olyan szövevényes bűnügyeket derítsen fel, mint pl. a Quaestor-ügy” – fejtette ki Gaudi-Nagy Tamás.

Gaudi ellen nem magánvádas, hanem közvádas eljárás indult, pedig bocsánatot is kért volna az ügyésznőtől. A tárgyalás szeptember 20-án folytatódik.


@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!