2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Ismét odaszólt a magyar bankoknak Lázár János

2017. május 24., szerda 12:36, frissítve: szerda 13:42

A kancelláriaminiszter egy tegnapi lakossági fórumon kelt ki amiatt, hogy a pénzintézetek inkább a saját hiteleiket ajánlgatják az ügyfeleknek a kormány családi otthonteremtési kedvezménye helyett.

A Miniszterelnökség vezetőjének komoly múltja van a bankok ekézésében, az OTP elnökét korábban az ország legnagyobb uzsorásának nevezte.

„A magyar bankrendszerrel pedig nem tudok sok jót elmondani. A kormány rábízta a bankokra a csoknak a bonyolítását. És a bankoknak az az érdekük, hogy ne a csokot vegyék igénybe, hanem a bankból vegyenek fel hitelt. Ezért, ha az ember bemegy egy bankfiókba, és azt mondja, hogy csokot szeretne, akkor a banktisztviselő nem azt mondja, hogy tessék, itt tessék aláírni, itt tessék kitölteni, hagyja, ez nem olyan, jó, van ennél jobb is. És a bank a hitelét elkezdi nyomogatni, hogy ne csokot vegyen fel, mert az bonyolult, körülményes, gyerek, bizonytalanság, nem lehet tudni, hogy ez hogyan lesz, inkább adunk magának egy jó hitelt, itt tessék aláírni” – nyilatkozta a miniszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!