2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Ismét megtelt Kékestető

Megdőlt a téli szezonrekord. Szombat hajnalban, a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 fokig hűlt a levegő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. A hideg ellenére ismét megtelt Kékestető, az autókat már délelőtt 10 órakor visszafordították a rendőrök Mátraházánál. Magyarország legmagasabb pontjára annyian szerettek volna eljutni, hogy csak akkor lehetett felmenni, amikor valaki lejött. A legtöbben szánkóztak, hiszen a tanulópályát leszámítva a sípálya még ki sem nyitott. A Mátraszentistváni sípark viszont már majdnem teljes kapacitással működik.

  • Ismét megtelt Kékestető

Mínusz 10 fok, szikrázó napsütés és rengeteg hó. Ez fogadta a kikapcsolódni vágyókat szombaton Magyarország legmagasabb hegycsúcsán. A legtöbben gyerekekkel érkeztek, és kihasználták, hogy végre lehet szánkózni.

Kékestetőn annak ellenére volt óriási tömeg, hogy a sípálya még ki sem nyitott - erről számolt be tudósítónk.

A nagy sípályát folyamatosan hóágyúzzák, így a tervek szerint hétfőn megnyílhat.

A tanulópálya azonban már működik, és ezt sokan ki is használták, főleg a gyerekek.

A rengeteg látogató miatt már reggeltől rendőrök és városrendészek irányították a forgalmat Mátraházán. Amikor a fenti parkolók megteltek, nagyjából 10 órától nem engedtek fel több autót a Kékesre vezető úton, csak ha valaki lejött.

Mátraszentistvánon a Mátra másik nagy síparkja van. Itt már működnek a felvonók, a pályákat kedd óta lehet használni.

A 10 pályából 7 működik, a többit akkor tudnák megnyitni, ha tartósan hideg marad az idő.

A hétvége hátralévő részében havazás csak mutatóban lesz néhol, de továbbra is nagy hidegre kell számítani - tudtuk meg a Hír TV meteorológusától.

Néhány napnál azonban nem tart tovább a kemény téli idő, a hét közepétől jelentős enyhülés kezdődik, így hó helyett csak esőre lehet számítani.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!